Voorbeschouwing Gent – Standard Luik

Voorbeschouwing Gent – Standard Luik

Vrijdagavond 23 december om 20:30 uur zullen Gent en Standard Luik tegen elkaar spelen in de Jupiler Pro League. Voor beide is het een belangrijk duel, want beide teams willen meedoen aan de Play-offs I. Ze zijn echter elkaars directe concurrenten en zullen dit duel dus alles moeten geven. Het beloofd dan ook een interessante wedstrijd te worden, al is Gent bij de bookmakers wel favoriet voor deze dit duel.

Gent gaat voor Play-offs I

Op dit moment staat Gent op de vijfde plaats in de competitie. De club ging tijdens de WK-periode op trainingskamp onder de Spaanse hoogtezon. Tarik Tissoudali is bijna hersteld van zijn knieblessure en was daarom ook van de partij. ‘Als ik fit was geweest, hadden we nu op de tweede plaats gestaan,’ liet de Marokkaanse aanvaller weten. Onlangs kwam het nieuws naar buiten dat hij zijn contract heeft verlengt. Vadis Odjidja en Darko Lemajic zijn nog niet helemaal in vorm, maar zijn wel op de weg terug.

Tissoudali was nog niet op het veld te zien bij de wedstrijd tegen Cercle Brugge afgelopen woensdagavond. Dat was duidelijk te zien, want de ploeg had het zwaar zonder hem. Ze speelden de achtste finales van de Croky Cup en deze eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Na de 90 minuten kwam er dus een verlenging, waarin Gent wist te scoren via Hugo Cuypers en Malic Fontana. De wisselvallige ploeg heeft naar eigen zeggen van trainer Hein Vanhaezebrouck te veel punten laten liggen dit seizoen. Toch is Gent voor dit duel de favoriet bij de bookmakers. Bij Unibet ligt de odd op 1.65 als je met voetbal gokken voorspelt dat Gent de wedstrijd wint.

Standard Luik heeft het zwaar

Bij Standard Luik gaat het niet veel beter. Helemaal niet zelfs, want de ploeg staat op een zevende plaats. Daarmee zijn de Play-offs I wel weer in zicht, al zijn deze nog wel ver weg. De competitiestart voor Standard Luik was rampzalig, maar ondertussen weet de ploeg van trainer Ronny Deila weer langzaam omhoog te kruipen. De Noorse coach liet weten dat hij, voordat zijn contract over drie jaar afloopt, graag een keer kampioen wil worden met Standard Luik.

Afgelopen dinsdag moest Standard Luik de achtste finales van de Croky Cup spelen tegen Royal Antwerp. De club uit Antwerpen was duidelijk sterker en won met 4-0. Dat is een behoorlijke domper, aangezien de laatste twee competitieduels voorafgaand aan de WK-pauze ook al verloren gingen.