Voorbeschouwing Gent – Sporting Charleroi

Voorbeschouwing Gent – Sporting Charleroi

Morgenavond op 21 mei om 20:45 uur spelen Gent en Sporting Charleroi tegen elkaar. Gent is al voorzien van een ticket voor de play-offs van Europees voetbal, maar voor Sporting Charleroi verliep het minder roskleurig. Beide teams willen het seizoen afsluiten met een positief resultaat, maar slechts één club kan de winnaar zijn. Welke club er morgenavond in de Jupiler Pro League wint? Dat kun jij voorspellen bij de bookmakers. Wed live of voorafgaand aan de wedstrijd!

Gent behalen play-offs

De play-offs I wist Gent niet te behalen, doordat het niet verder kwam dan de vijfde plaats in de competitie. Wel heeft de club de play-offs II behaald met vier overwinningen uit vijf wedstrijden. Daarmee is Gent verzekerd van een kwalificatie van de voorrondes van de Europa League.

Of we na deze wedstijd coach Hein Vanhaezebrouck nog terugzien is nog maar de vraag. De coach kan zomaar opstappen als de eisen die hij neer heeft gelegd bij het clubbestuur niet gehoord worden. Eén van de eisen is dat Tarik Tissoudali behouden moet blijven. De sterspeler bij Gent won deze week de Ebbenhouten Schoen. Dit is de prijs voor beste speler met Afrikaanse wortels in de Jupiler Pro League. De Nederlandse Marokkaan is dus onmisbaar voor Gent.

Sporting Charleroi zet €200.000 op het spel

Deze slotspeeldag brengt voor Sporting Charleroi niet veel spannends meer mee, omdat er weinig meer op het spel staat. Dat er helemaal niets meer op het spel staat is niet het geval, want wel kan de club nog €200.000 verdienen. Als Sporting Charleroi wint om KV Mechelen achter zich te houden zal dit geldbedrag verdiend worden.

Heel eenvoudig zal het niet worden, want tijdens de play-offs wist Sporting Charleroi niet van de club te winnen. Wel wist de club vorige week van KV Mechelen te winnen. Mede dankzij Gent-huurling Vakoun Bayo. De laatste tien duels van Bayo heeft hij tien goals gemaakt. Hij is in topvorm en daarom wil Sporting Charleroi hem graag definitief overnemen van de Oost-Vlamingen.