Voorbeschouwing Genk – Anderlecht

Voorbeschouwing Genk – Anderlecht

Woensdagavond 21 december om 20:45 uur zullen Genk en Anderlecht tegen elkaar spelen in de achtste finales van de Croky Cup. De winnaar van dit duel mag door naar de kwartfinales. Bij de bookmakers is Genk de favoriet voor dit duel. Zo biedt Circus een odd van 1.81 als je voorspelt dat Genk de wedstrijd wint. Bij Unibet ligt de odd op 4.35 als je voorspelt dat Anderlecht wint. Je kunt weddenschappen naar keuze plaatsen, bijvoorbeeld een 1×2 weddenschap.

Genk is de koploper in België

Dat Genk voor dit duel de favoriet is bij de bookmakers is niet zo gek. Genk is namelijk de koploper van België. In de Jupiler Pro League gooit de ploeg grote ogen. De Limburgers doen het uitstekend en staan met een grote voorsprong aan de leiding. Er wordt zelfs verwacht dat trainer Wouter Vrancken de rol van Roberto Martinez over kan nemen bij De Rode Duivels. Al denkt voorzitter Dimitri de Condé dat de coach zijn club trouw zal blijven.

Genk heeft al tien competitiezeges op haar naam staan en ook de oefenduels gingen uitstekend. Het oefenduel tegen Heerenveen eindigde in een 3-1 winst en van Metz werd met 1-0 gewonnen. De ploeg van Vrancken doet het dus erg goed. Heb jij vertrouwen in Genk? Dan kun jij met online voetbal gokken voorspellen welke prestatie zij dit duel gaan neerzetten.

Anderlecht is niet in vorm

Voor Anderlecht ziet de competitie er minder rooskleurig uit. Aan het begin van het seizoen dacht Felice Mazzu de man te zijn om de club weer in de Belgische top te brengen, maar niets leek minder waar. Zo’n anderhalve maand geleden kon de coach alweer vertrekken. Brian Riemer is de opvolger, al gaat het nog niet direct de goede kant op. Er werd met 0-2 verloren van Genk en met een elfde plaats in de competitie lijkt deelname aan de Play-offs I bijna onmogelijk.

Het WK voetbal kwam voor Riemer op een gunstig moment, omdat de coach hierdoor de kans kreeg om de koppen bij elkaar te steken. Anderlecht heeft nog een lange weg te gaan en dat werd weer duidelijk tijdens het oefenduel tegen Rakow Czestochowa, dat in een 1-1 gelijkspel eindigde. Daarvoor viel vleugelspits Julien Duranville uit met een blessure aan de hamstring. Dat is een tegenvaller, want hij was één van de weinige lichtpuntjes bij Anderlecht dit seizoen.