Voorbeschouwing Fortuna Sittard – Sparta

Voorbeschouwing Fortuna Sittard – Sparta

Om 20:00 uur op 3 februari 2023 zullen Fortuna Sittard en Sparta tegen elkaar spelen in de Eredivisie. De odds liggen dicht op elkaar, want de clubs zijn aan elkaar gewaagd. Beide clubs zijn bezig aan een prima seizoen, dus het beloofd een spannend duel te worden. Welke voorspelling ga jij maken met voetbal gokken online?

Fortuna Sittard krabbelt omhoog

De laatste weken weet Fortuna Sittard steeds verder omhoog te krabbelen. Er werd met 2-0 gewonnen van Heerenveen en Cambuur werd met 1-2 verslagen. Nu Julio Velazquez de trainer is van de club gaat het stukken beter dan aan het begin van het seizoen. Dat verliep namelijk dramatisch met toenmalige trainer Sjors Ultee. Hij kon dan ook snel zijn spullen pakken en vertrekken.

Fortuna Sittard doet het onder andere goed dankzij Burak Yilmaz. Al vier wedstrijden op rij lukt het hem om, met een aanleg vanaf elf meter, strafschoppen te benutten. Er worden dus veel kansen gemaakt en benut door de club. Ook achterin is de club weer op niveau, omdat Dimitrios Siovas weer terug is. Bij Unibet krijg je een odd van 2.63 als je voorspelt dat Fortuna Sittard de wedstrijd gaat winnen.

Sparta droomt al van Europees voetbal

Stiekem droomt Sparta al van de deelname aan Europees voetbal. Voorlopig is de club nog op een zesde plaats te vinden in de Eredivisie en daarmee komt Europees voetbal steeds dichter in het vizier. Wel moet de club dan wakker blijven, want de belangrijke punten die in de afgelopen twee wedstrijden zijn laten liggen is doodzonde. Er werd namelijk een doelpuntloos gelijkspel gespeeld tegen RKC en er werd met 1-1 gelijk gespeeld tegen NEC. Een overwinning is dus zeker welkom voor Sparta.

De club heeft echter wel een domper te verwerken, aangezien Sven Mijnans op het laatste moment nog besloot een transfer te maken naar AZ. De sterspeler zal gemist worden bij Sparta. Een vervanger is ook nog niet gevonden, dus het elftal zal alle beentjes bij moeten zetten. Wel is de terugkeer van Adil Auassar een klein lichtpuntje. Hij was geblesseerd, maar is nu weer van de partij.