Voorbeschouwing Fortuna Sittard – FC Utrecht

Voorbeschouwing Fortuna Sittard – FC Utrecht

Voor vrijdagavond 2 september staat er een duel tussen Fortuna Sittard en FC Utrecht gepland. Hoe het er aan toe zal gaan kan nog spannend worden. Beide teams staan er niet heel goed voor en vooral bij Fortuna Sittard is het een zooitje. Zowel Fortuna Sittard als FC Utrecht hebben nog geen overwinningen gemaakt dit seizoen. Wie morgenavond de winst gaat pakken? Dat kun jij voorspellen bij de bookmakers in Nederland!

Fortuna Sittard kent barre tijden

Bij Fortuna Sittard loopt het alles behalve lekker. Dit seizoen heeft de club nog geen enkele overwinning gemaakt. En dat terwijl er flinke investeringen zijn gemaakt en Fortuna Sittard op Eredivisie-niveau speelt. De club is onderaan te vinden en Sjors Ultee is alweer vertrokken. Zoals het er nu naar uitziet heeft Fortuna Sittard nog steeds geen nieuwe trainer gevonden. En dat baart behoorlijk wat zorgen.

Het zal ook duidelijk geen makkelijke zoektocht zijn naar een nieuwe trainer. Bij Fortuna Sittard loopt niets zoals het zou moeten lopen. Deze situatie is duidelijk iets waar je je als nieuwe trainer niet in wil mengen. Naar verluidt zou sterspeler Burak Yilmaz vrijwel alles bepalen bij de club. ‘’Zelfs Johan Cruijff had niet zoveel macht als Yilmaz. Dit is een levensgevaarlijke situatie. Hoe denk je dat dit voor medespelers is?’’ liet Huub Stevens al weten over de huidige situatie.

FC Utrecht nog geen overwinning dit seizoen

Ook FC Utrecht hoopt zijn eerste overwinning van dit seizoen te mogen maken. Afgelopen weekend kregen ze van Ajax geen schijn van kans om te scoren en kregen ze een 0-2 nederlaag voor hun kiezen. Daarnaast was er sprake van vervelend publiek dat zich misdroeg. Een heel fijn weekend werd het dus niet voor FC Utrecht.

Ondanks dat de start van dit nieuwe seizoen niet geweldig is, heeft de club nog veel vertrouwen. Dat is maar goed ook, want afgelopen zomer zijn er topaankopen gedaan door FC Utrecht. Zo heeft de ploeg spelers als Sean Klaiber, Bas Dost, Jens Toornstra en Amin Younes binnengehaald. Met een ploeg als deze zal de club van Henk Fraser dus zeker meer kwaliteiten moeten en kunnen laten zien.