Voorbeschouwing Fiorentina – Roma

Voorbeschouwing Fiorentina – Roma

Er moeten nog drie speelrondes plaatsvinden voordat het tijd is voor de ontknoping van de Serie A. Fiorentina en Roma spelen vanavond op 9 mei tegen elkaar in het Stadio Artemio Franchi. Ze strijden om Europees voetbal en het beloofd daardoor een spannend duel te gaan worden. Om 20:45 uur gaat de wedstrijd van start en jij kan al voorspellen bij de bookmakers wat er deze wedstrijd gaat gebeuren!

Fiorentina grijpt waarschijnlijk naast Europees voetbal

Van de laatste vijf gespeelde wedstrijden heeft Fiorentina er vier verloren. Dat zijn geen goede vooruitzichten voor de club, want door deze pijnlijke nederlagen is de kans aanwezig dat Fiorentina naast Europees voetbal gaat grijpen. Om nog niet direct in zak en as te zitten houdt trainer Vicenzo Italiano nog hoop: ‘In deze laatste drie speelrondes moeten we er staan. We spelen echter thuis en de steun van de fans geeft ons extra kracht.’

Fiorentina heeft het niet alleen zwaar door de laatste vier wedstrijden die oprij verloren zijn. Het winterse vertrek van Dusan Vlahovic heeft voor de club ook een zware klap opgeleverd. Toch is Fiorentina met 35 punten uit 17 duels de op twee na beste thuisploeg van de Serie A. Dat is zeker een prestatie waar de club trots op mag zijn.

Roma gaat naar finale Conference League

Er komen spannende tijden aan voor Roma. Ze zijn met Atalanta en stadsgenoot Lazio in gevecht om Europees voetbal, maar ook hebben ze zich vorige week weten te plaatsen voor de finale van de eerste editie van de Conference League. Roma staat op 25 mei in Tirana tegenover Feyenoord om te vechten voor de titel.

De speelkalender van Roma is goed gevuld en daardoor is het niet onwaarschijnlijk dat er gerouleerd gaat worden voor de wedstrijd van vanavond. De reservebank zou zomaar gevuld kunnen worden door spelers als Roger Ibanez, Rick Karsdorp, Nicola Zalewski en Nicolo Zaniolo. Toch zou dit misschien niet de meest slimme zet zijn, aangezien de laatste vier wedstrijden van Roma ook niet gewonnen zijn.