Voorbeschouwing Feyenoord – Slavia Praag

Voorbeschouwing Feyenoord – Slavia Praag

Feyenoord en Slavia Praag spelen vanavond op 7 april tegen elkaar in De Kuip. De wedstrijd voor de Europa Conference League gaat om 18:45 uur van start. Hoe deze wedstrijd zal verlopen voorspel je zelf bij de bookmakers in Nederland!

Feyenoord momenteel op derde plaats

De club uit Rotterdam staat momenteel op een derde plaats in de Eredivisie. Feyenoord moet nog zes wedstrijden spelen en heeft op dit moment een achterstand van zeven punten op PSV. Het zal een moeilijke klus worden voor Feyenoord om de Eindhovenaren nog in te halen. Feyenoord staat dan wel op de derde plaats, maar heeft slechts vier punten voorsprong op AZ die op nummer vier te vinden is. Ook FC Twente op nummer 5 zorgt voor veel druk bij de Rotterdammers. Het is aan Feyenoord om in de slotweken deze positie vast te houden, maar dan zal het geen punten meer mogen laten liggen. Feyenoord zal in de komende thuiswedstrijden grotere teams treffen als FC Utrecht, PSV Eindhoven en FC Twente.

Voor de Rotterdammers brengt ook de Conference League veel spanning met zich mee. De ploeg droomde altijd al van Europese successen en met de intrede van de Conference League leek dit voor de club een ideale mogelijkheid om mee te doen in Europa. Ze troffen door de loting Slavia Praag, Union Berlin en Maccabi Haifa. Feyenoord mocht uiteindelijk de tussenronde overslaan, omdat het als ongeslagen groepshoofd uit de loting kwam. In de achtste finale wist Feyenoord met 2-5 te winnen van FK Partizan. Wel kreeg de ploeg van Arne Slot een nederlaag van 2-0 tegen Willem II voor de kiezen tijdens een thuiswedstrijd in De Kuip.

Slavia Praag kan het zwaar krijgen

In de afgelopen drie jaar lukte het Slavia Praag telkens weer om kampioen van Tsjechië te worden. Dit leidde dan ook al voor wat imponerende wedstrijden in de Champions League. Met nog drie wedstrijden te gaan komt het einde van de competitie in zich. Slavia Praag is op een tweede plaats te vinden in de Servische 1. Liga. Ze hebben slechts één punt achterstand op de koploper Viktoria Plzen. Als de wedstrijd tegen Viktoria Plzen niet was geëindigd in een 1-1 gelijkspel, had Slavia Praag wellicht op de eerste plaats van de competitie gestaan.

Jindrich Trpisovsky liet eerder al weten dat het liever niet Feyenoord wilde loten. Op de website van de club viel het volgende te lezen: ‘’We hebben veel ervaring met ze en weten hoe sterk ze zijn. Vooral in de wedstrijden tegen Feyenoord stonden we massaal onder druk. Na de wedstrijd zeiden we al dat Feyenoord een van de sterkste tegenstanders is waar we tegen hebben gespeeld.’’ Hier voegde hij vervolgens het volgende aan toe: ”Er hing de vorige keer een helse sfeer in De Kuip. Vooral in de eerste helft, toen ze ons meteen onder druk zetten en duidelijk beter waren. Ik kon mijn spelers toen niet bereiken, er was te veel lawaai. Het is een bijzondere ervaring voor de jongens, maar het mag ons niet beperken zoals in de eerste wedstrijd die we tegen Feyenoord speelden.”

Wel weet Slavia Praag nu precies wat ze te wachten staat. Dat neemt niet weg dat het waarschijnlijk een zware wedstrijd gaat worden tegen Feyenoord. De nummer twee van de competitie moet bovendien ook puzzelen met de spelers. Er zijn maar liefst acht blessuregevallen in de ploeg. Daarnaast zijn Srdan Plavsic en Aiham Ousou geschorst.