Voorbeschouwing Feyenoord – PEC Zwolle

Voorbeschouwing Feyenoord – PEC Zwolle

Donderdagavond 12 januari om 21:00 uur zullen Feyenoord en PEC Zwolle tegenover elkaar spelen in De Kuip. Het duel van de KNVB Beker zal spannend worden, want beide clubs moeten strijden voor overleving. Welke club de beste wordt dit duel kun jij voorspellen bij de bookmakers!

Feyenoord is goed op weg

De Rotterdammers doen het helemaal zo slecht niet en staan juist, misschien wel tegen alle verwachtingen in, verdiend op de eerste plaats in de Eredivisie. Daar gaat de aandacht dan ook vooral naartoe, maar ook in de KNVB Beker zal Feyenoord willen laten zien wat ze waard zijn. Na vijftien competitieduels heeft Feyenoord drie punten voorsprong op Ajax en PSV. Daarnaast is de club eerste geworden in Groep F van de Europa League. De komende periode zal Feyenoord dus de achtste finales van de Europa League mogen spelen. Er is dus genoeg om op te focussen voor de club uit Rotterdam.

Toch is het voor de ploeg van Arne Slot niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Onlangs raakte sterkhouders Quinten Timber en Gernot Trauner geblesseerd. Met een mogelijk wintertransfer wilde de club Ramiz Zerrouki binnenhalen, maar FC Twente wil hem niet laten gaan. Daardoor zal Feyenoord zich moeten focussen op alternatieven.

PEC Zwolle gaat voor de KKD-titel

Jarenlang hebben PEC Zwolle en Feyenoord elkaar ontmoet in de Eredivisie, maar afgelopen seizoen kwam daar verandering in. PEC Zwolle degradeerde naar het tweede niveau en speelt nu in de Keuken Kampioen Divisie. In deze competitie is de ploeg van Dick Schreuder hard aan het werk om op het hoogste niveau te kunnen voetballen. PEC Zwolle maakt zeker kans om terug te keren naar de Eredivisie. De club staat namelijk op de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie en heeft maar liefst 7 punten voorsprong op de nummer drie. Daarnaast kan het zelfs gedeeld koploper worden, aangezien Heracles een wedstrijd meer achter de rug heeft.