Voorbeschouwing Feyenoord – Partizan Belgrado

Voorbeschouwing Feyenoord – Partizan Belgrado

Feyenoord begint met opgeheven hoofd aan de wedstrijd tegen Partizan Belgrado vanavond om 21:00 uur. Vorige week wonnen de Rotterdammers met 2-5 van de club en dat zijn ook de zwart-witten nog niet vergeten. Feyenoord maakt dus veel kans om een ronde verder te komen in de Conference League. Wat er deze wedstrijd gaat gebeuren? Voorspel het bij de bookmakers!

Feyenoord heeft last van corona uitbraak

Vorige week heeft Feyenoord laten zien dat ze heel wat kwaliteiten in huis hebben. Ze wonnen met maar liefst 2-5 van Partizan Belgrado. De uitwedstrijd verliep dus met succes, terwijl ze eerst tot tweemaal toe op achterstand stonden. Uiteindelijk lukte het om de winst te pakken met goals van Cyriel Dessers, Lutsharel Geertruida, Luis Sinisterra en Jens Toornstra.

Dat ze vorige week over Partizan heen gewalst hebben wil niet zeggen dat het Feyenoord gemakkelijk afgaat. De Rotterdammers hebben namelijk te maken met een corona uitbraak. Behalve Gernot Trauner en Marcus Pedersen zijn ook hoofdtrainer Arne Slot en zijn rechterhand Marino Pusic buitenspel gezet. John de Wolf zal de honneurs waarnemen en Sipke Hulshoff en Robin van Persie zijn de assistenten. Er worden geen spelers gespaard met het oog op De Klassieker van aankomend weekend tegen Ajax. De Wolf laat weten: ‘Dat zou een verkeerd signaal zijn, want we zijn er nog niet.’

Partizan Belgrado moet aan de bak

Voor Partizan Belgrado ziet het er alles behalve rooskleurig uit. De nederlaag tegen Feyenoord is nog vers en ze moeten het alweer opnemen tegen de Rotterdammers. Het ziet er naar uit dat er vanavond een einde komt aan het Europese avontuur van Partizan Belgrado. Ze zullen in de Kuip met minstens drie goals verschil moeten winnen om überhaupt een verlenging uit te stellen. Toch is dat iets wat hen al veertien Europese wedstrijden op rij niet is gelukt.

Het zou niet verbazingwekkend zijn als Partizan besluit om één of meerdere spelers te sparen voor de felle titelstrijd in eigen land. De zwart-witten zijn namelijk hun koppositie kwijtgeraakt aan aartsrivaal Rode Ster, na een gelijkspel van 0-0 tegen middenmoter Napredak.