Voorbeschouwing Feyenoord – Marseille

Voorbeschouwing Feyenoord – Marseille

Vanavond op 28 april om 21:00 uur zal Feyenoord bezoek krijgen van Marseille. De wedstrijd in De Kuip zal zorgen voor een sfeervolle avond. Lukt het Feyenoord om de felbegeerde finaleplaats te behalen? Laat jouw voorspellingen achter bij de bookmakers in Nederland!

Feyenoord overtreft alle verwachtingen

De Rotterdammers hebben nog vijf wedstrijden te gaan en in deze fase van het seizoen worden deze beschouwd als vijf finales. Als Feyenoord weet te winnen van Marseille kunnen dit zes wedstrijden worden. De wedstrijd van vanavond in De Kuip was in een razend tempo uitverkocht. Het beloofd namelijk een sfeervolle avond te worden. Na teams als Slavia Praag, Union Berlin en Partizan zal nu een andere club met een flinke status in de voetbalwereld naar De Kuip keren. Dit beloofd een spannend duel te worden.

Wel moet Arne Slot improviseren met zijn spelers. Guul Til en Jens Toornstra zijn namelijk geblesseerd en kunnen niet meespelen vanavond. Dit zal er hoogstwaarschijnlijk voor zorgen dat Bryan Linssen het veld zal betreden. Afgelopen weekend werd Linssen ook al ingezet en was hij één van de betere spelers. Linssen kwam laatst veel in het nieuws voorbij sinds er bekend is dat hij een transfer maakt naar het Japanse Urawa Red Diamonds.

Marseille moet spelers slim inzetten

Dit seizoen laat Olympique Marseille ijzersterke wedstrijden zien in de Ligue 1. De ploeg van Jorge Sampaoli zal zich de komende weken kunnen verzekeren van een tweede plaats. Daarmee kan de club het Champions League-voetbal bewerkstelligen. In scoren is Marseille misschien niet een van de beste, maar in de 34 competitieduels kreeg het slechts 33 tegendoelpunten. Vooral Dimitri Payet is een sterke speler op het veld. Met 12 competitietreffers en 10 assists is hij onmisbaar voor de club. Voor Feyenoord is dat ook reden genoeg om Payet goed in de gaten te houden. Wel kan het voor Feyenoord een voordeel worden dat spelers als Leonardo Balerdi, Cédric Bakambu en Konrad de la Fuente niet meedoen aan de wedstrijd.

Marseille besloot om afgelopen weekend een aantal spelers te sparen, om zich zo voor te bereiden op de wedstrijd van vanavond in De Kuip. Payet begon ook de bank en ook verdediger Duje Caleta-Car kreeg rust. Echter boekte Marseille geen resultaat en werden de spelers op het veld gebracht in de slotfase. In de 83e minuut wist Gerson te scoren en daarmee wist de club alsnog te winnen.