Voorbeschouwing FC Volendam – Go Ahead Eagles

Voorbeschouwing FC Volendam – Go Ahead Eagles

Vrijdagavond 9 september om 20:00 uur is het zo ver. Dan zullen FC Volendam en Go Ahead Eagles het tegen elkaar op gaan nemen. Zijn het de Volendammers die in eigen huis gaan winnen of weet Go Ahead Eagles voor het eerst een punt te behalen? Jouw voorspellingen kun je maken bij de bookmakers in Nederland!

FC Volendam beleeft geen goede start

Het seizoen verloopt alles behalve rooskleurig voor FC Volendam. Uit de vijf gespeelde wedstrijden wist de ploeg van Wim Jonk slechts vier punten te pakken. In de laatste wedstrijden kregen de Volendammers veel tegentreffers voor de kiezen. Het zou voor FC Volendam zomaar een lastig seizoen kunnen gaan worden.

Er werd met 1-4 verloren van NEC en van PSV kreeg FC Volendam maar liefst zeven tegentreffers te voorduren. Tijdens de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam leek FC Volendam veel kansen te kunnen creëren, maar deze werden niet benut. Er werd niet gescoord, ondanks dat er 18 schoten gelost werden waarvan zes op doel. Tegen Go Ahead Eagles zal FC Volendam dus duidelijk van betere huizen moeten komen als ze nog wat punten willen pakken.

Go Ahead Eagles staat puntloos onderaan

Dit seizoen heeft Go Ahead Eagles nog geen enkel punt gescoord. De Eredivisie club staat dus puntloos onderaan en dat is geen best begin van het nieuwe seizoen. Go Ahead Eagles trof in de openingsfase van de Eredivisie grote clubs als AZ Alkmaar, PSV Eindhoven, FC Groningen, Sparta Rotterdam en Feyenoord. Geen enkele wedstrijd wisten ze te winnen. Voor de ploeg van René Hake dus goed dat de topclubs nu achter de rug zijn.

Het duel tegen Feyenoord verliep nog het minst slecht van allemaal. Go Ahead Eagles creëerde een 2-0 voorsprong. Dit door een eigen goal van Patrik Walemark en een doelpunt van Isac Lidberg. Echter wist Go Ahead Eagles na de rust de voorsprong niet te behouden. Na rust wist Danilo Pereira twee keer te scoren. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 3-4.