Voorbeschouwing FC Utrecht – NEC

Voorbeschouwing FC Utrecht – NEC

FC Utrecht en NEC treffen elkaar op 16 augustus om 20:00 uur voor een wedstrijd van de Eredivisie. Beide teams zullen wel harder moeten strijden om volledig voor Europees voetbal te kunnen gaan. Hoe het duel gaat eindigen? Jij kunt het voorspellen door te gokken op voetbal bij de bookmakers in Nederland. Plaats een 1×2 weddenschap, voorspel de eindstand of maak een andere weddenschap tegen goede odds!

FC Utrecht kan weer een beetje ademhalen

Afgelopen weekend wist FC Utrecht met 0-1 van Vitesse te winnen. Vlak voor tijd wist Bas Dost nog een doelpunt te maken. De tegenstander kwam ook met een paar kansen, maar deze werden door invaller Sean Klaiber tegengehouden. ‘Klaiber voelt aan wat het elftal nodig heeft,’ liet trainer Henk Fraser weten. ‘Van zijn manier van spelen gaan we nog veel plezier beleven.’ De overwinning van vorig weekend heeft ervoor gezorgd dat FC Utrecht naar de achtste plaats steeg. Daarmee zijn de play-offs weer in zicht en dat geeft weer wat meer vertrouwen.

Fraser was trots op zijn ploeg na de overwinning op Vitesse, maar blijft wel realistisch. Qua veldspel moeten de Utrechtenaren het echt beter gaan doen. Naar verwachting zullen Nick Viergever en Amin Younes weer op het veld staan vrijdagavond. Dat is goed nieuws, want deze spelers kan FC Utrecht goed gebruiken.

NEC moet meer uit selectie halen

Al vijf duels op rij is NEC ongeslagen, maar daarvan zijn de laatste vier in een gelijkspel geëindigd. Vorige week speelde NEC nog met 1-1 gelijk tegen Fortuna Sittard. Trainer Rogier Meijer kijkt dus met gemengde gevoelens terug op de afgelopen weken. Doordat er steeds gelijkspel gespeeld wordt laat NEC dure punten liggen in de Eredivisie. En die heeft de club juist hard nodig. Ze staan op een tiende plaats in de Eredivisie, dus ze moeten flink aan de bak. Toen Jasper Cillessen terugkeerde liet hij weten graag met NEC Europa in te willen gaan. Maar met de huidige stand van zaken hoeft hij hier nog niet op te rekenen.

NEC kan en moet dus veel meer uit de selectie halen. Het zal een pittige klus worden om van FC Utrecht te winnen, want ook vrijdagavond zal de ploeg van Meijer het zonder Jordy Bruijn en Joris Kramer moeten doen. Calvin Verdonk zal hoogstwaarschijnlijk op het veld gezet worden, aangezien Philippe Sandler nog niet fit genoeg is om een duel te spelen.