Voorbeschouwing FC Twente – Sparta

Voorbeschouwing FC Twente – Sparta

Vanavond op 22 april om 20:00 uur zal de wedstrijd tussen FC Twente en Sparta van start gaan. De wedstrijd beloofd spannend te worden, want beide clubs willen geen punten laten liggen. Zal het FC Twente nog lukken om in de top drie van de competitie te kunnen eindigen? Lukt het Sparta om degradatie te voorkomen? Voorspel het zelf bij de bookmakers in Nederland!

FC Twente wil in top drie eindigen

Als we kijken naar de Eredivisie is FC Twente een zeer opvallende club. De ploeg van trainer Ron Jans staat op de vierde plaats en loopt slechts drie punten achter op Feyenoord. FC Twente houdt haar pijlen dan ook gericht op de top drie, waar de club in wil eindigen. Als de Twentenaren in de top drie eindigen zal het de play-offs van de Conference League kunnen vermijden. Moeten ze wel de play-offs spelen? Dan moeten ze het opnemen tegen AZ Alkmaar, Vitesse en FC Utrecht.

Trainer Ron Jans liet weten dat hij uitkijkt naar volgend seizoen. Hij liet het volgende weten: “We hebben wel een goede basis staan met doorlopende contracten. Het zijn jongens die denk ik niet zo snel weggaan. Elk seizoen ben je weer op zoek naar nieuwe aanvallers en met name in die linie ziet het er eigenlijk wel goed uit.”

Sparta wil degradatie voorkomen

Vorig seizoen was Sparta in betere vorm en was het zelfs actief in de play-offs. Nu kan Sparta alleen maar dromen voor de Europese play-offs en zal het nu moeten vrezen voor degradatie. Dit wil de club voorkomen, maar dan is er wel werk aan de winkel. In de competitie is Sparta terug te vinden op de zestiende plaats. Dit kan ervoor zorgen dat Sparta terechtkomt in de degradatie play-offs.

Sparta loopt één punter achter op Fortuna Sittard en RKC Waalwijk loopt slechts twee punten voor. Dat is voor Sparta een meevaller. Afgelopen dinsdag won Sparta echter met 0-1 van Vitesse, nadat er in de 91e minuut gescoord werd.