Voorbeschouwing FC Twente – Fiorentina

Voorbeschouwing FC Twente – Fiorentina

Op 25 augustus om 19:00 zullen FC Twente en Fiorentina het tegen elkaar op moeten nemen. Beide clubs willen de kwalificatie van de Conference League doorkomen, maar dan is er wel werk aan de winkel. Het beloofd een spannend duel te worden en daarom is de wedstrijd niet voor niets uitverkocht. Welke weddenschap ga jij plaatsen bij jouw favoriete bookmaker?

FC Twente moet aan de bak

Het lukte FC Twente vorig seizoen om het ver te schoppen in de Eredivisie. Ze behaalde de vierde positie en maakte zelfs nog kans om de derde plaats van Feyenoord over te nemen. Nu wilt FC Twente weer indruk maken, maar heel soepel loopt het allemaal niet. De club moet flink aan het werk, want ze hebben al een 2-1 achterstand op Fiorentina opgebouwd. Het zal donderdagavond dus een lastig duel gaan worden voor de ploeg van Ron Jans. In ieder geval is FC Twente wel uitgerust voor de wedstrijd, want afgelopen weekend kregen ze vrij door het uitgestelde duel tegen SBV Excelsior.

Ricky van Wolfswinkel was ook alles behalve tevreden over de gespeelde wedstrijd tegen Fiorentina en hoopt dat het donderdagavond beter zal verlopen. De ervaren spits zei na de wedstrijd het volgende:

‘’We leken wel een stel kleuters die op schoolreisje in Florence waren. Dit is niet hoe je wilt beginnen. Wij maken te veel fouten. Het begint al bij de eerste lange bal. We doen ons dit zelf aan. Het was gewoon heel beroerd. De dingen die we moeten doen en waarin we goed zijn, kwamen we niet na. Dat gold ook voor de afspraken. Het was alsof we spelers hadden die onder de indruk waren. We schoten alle ballen zomaar naar voren.’’

Fiorentina niet stabiel

Of het Fiorentina wel gaat lukken om de kwalificatie van de Conference League door te komen is ook nog alles behalve zeker. Fiorentina is momenteel niet de meest stabiele ploeg en daardoor zou FC Twente veel kansen kunnen creëren. De ploeg van Vincenzo Italiano wist zich voor de kwalificatieronden te plaatsen dankzij een zevende positie vorig seizoen en de Conference League-eindzege van competitiegenoot Roma. Als FC Twente haar kansen benut zal het voor Fiorentina wel eens heel moeilijk kunnen worden om Europese deelname binnen te hengelen.

De competitiestart verloopt voor Fiorentina ook alles behalve vlot. In de eerste speelronde van de Serie A wist Fiorentina pas in de 95e minuut van Cremonese te winnen. Daarna wisten ze FC Twente te verslaan. Het weekend erop kreeg FC Twente rust, maar Fiorentina moest wel aan het werk. Zij moesten het tegen Empoli opnemen, maar beide clubs wisten niet te scoren. Het eindigde in een 0-0 gelijkspel, ondanks dat in de 66e minuut een rode kaart gegeven werd aan de tegenpartij. Er waren dus genoeg kansen te vinden voor Fiorentina, maar deze werden niet benut.