Voorbeschouwing FC Twente – FC Emmen

Voorbeschouwing FC Twente – FC Emmen

Vrijdagavond 6 januari om 20:00 uur spelen FC Twente en FC Emmen tegen elkaar. De club uit Twente doet het goed, terwijl FC Emmen moet vrezen voor degradatie. Met online voetbal gokken kun jij voorspellen hoe dit duel gaat verlopen. Kies een bookmaker uit en plaats een weddenschap naar keuze!

FC Twente doet het goed

Op dit moment is FC Twente de grootste aanjager van de top 3 in de in de Eredivisie. De club staat op een 5de plaats in de competitie, terwijl het in 2018/2019 nog actief was in de Keuken Kampioen Divisie. FC Twente wist uit 14 competitieduels al 27 punten te halen. Daarmee is het puntenverschil met PSV, die op de derde plaats staat, slechts 3 punten. In de eerste zeven thuiswedstrijden wist FC Twente de meeste punten binnen te halen. Er werden zes van de zeven wedstrijden in de Grolsch Veste gewonnen. Het elftal van Ron Jans kreeg slechts twee tegentreffers.

FC Emmen heeft degradatiezorgen

De club uit Emmen moet vrezen voor degradatie, maar binnen het team is er weinig paniek te vinden. Dick Lukkien is nog steeds de hoofdtrainer van FC Emmen, ondanks dat de prestaties niet direct om over naar huis te schrijven zijn. Toch zal de club aan haar hakken moeten trekken als het volgend jaar ook nog een rol wil spelen in de Eredivisie.

Door FC Emmen werd de eerste seizoenshelft best prima afgesloten. De club speelde gelijk tegen Groningen en ook werd er een winstpuntje behaald tegen Ajax. Van Fortuna Sittard werd er zelfs gewonnen. In de tussentijd ging het WK in Qatar van start, waar geen spelers van FC Emmen bij aanwezig waren. Dat gaf de club uit Emmen de tijd om zich voor te bereiden voor dit seizoen. Er worden oefenduels gespeel tegen NEC Nijmegen en FC Dordrecht, die met 3-2 en 4-0 gewonnen werden door FC Emmen. Het oefenduel tegen Feyenoord was net een lat te hoog, want die werd met 5-0 verloren.