Voorbeschouwing FC Twente – Ajax

Voorbeschouwing FC Twente – Ajax

Voor de achtste finales van de KNVB Beker moeten FC Twente en Ajax tegen elkaar spelen. Het duel vindt plaats op 9 februari om 18:45 uur. Het beloofd een verrassend duel te worden, want de Twentenaren doen het in eigen huis bijzonder goed en de Amsterdammers krabbelen eindelijk weer een beetje op. Er worden dan ook goede odds geboden door de bookmakers.

FC Twente nog steeds ongeslagen in eigen huis

Als je wil wedden op voetbal is het zeker de moeite waard om FC Twente eens in de gaten te houden. Al sinds begin oktober is de club in eigen huis ongeslagen. Doordat Ajax de laatste tijd erg afzwakt is het zeker mogelijk dat deze reeks door FC Twente doorgezet kan worden. Bij een voorspelling dat de thuisclub gaat winnen zal TOTO een odd van 3.60 bieden.

FC Twente is erg sterk in eigen huis en zou dan ook bij dit duel voor een stunt kunnen zorgen. Buitenshuis gaat het er iets minder goed aan toe. Bij uitwedstrijden wist de club nog maar twee keer te winnen. Voor dit duel tegen Ajax is het voor FC Twente dus een voordeel dat het in eigen huis gespeeld zal worden.

Ajax boekt eindelijk vooruitgang

Door de grote nederlagen en slechte resultaten afgelopen periode kwam het vertrek van Alfred Schreuders niet als een verrassing. Het elftal zag de trainer al veel eerder liever gaan dan blijven. Uiteindelijk kon de trainer zijn spullen pakken, maar een echte vervanger was er nog niet. De club koos er daarom voor om Ajacied Johnny Heitinga in te zetten als tijdelijke oplossing. Vooralsnog pakt dit goed uit en lijkt de club weer op te krabbelen. Er werd met 1-4 gewonnen van Excelsior en ook Cambuur wisten ze te verslaan met 0-5.

Er komt dus langzaamaan weer een beetje vertrouwen terug bij Ajax. Heitinga wist opnieuw de discipline aan te halen en de tactiek niet al te moeilijk te maken. Of de Amsterdammers voor het duel tegen FC Twente ook genoeg vertrouwen hebben en een goede strategie hebben is natuurlijk nog de vraag, maar kansen zullen er zeker liggen. Bij Unibet krijg je een odd van 2.08 als je voorspelt dat Ajax wint.