Voorbeschouwing FC Groningen – RKC Waalwijk

Voorbeschouwing FC Groningen – RKC Waalwijk

Op 7 oktober om 20:00 uur komen FC Groningen en RKC Waalwijk tegenover elkaar te staan. Het duel in de Eredivisie beloofd interessant te worden, want zowel de Groningers als de Waalwijkers hebben ruimte voor verbetering. Wie vrijdagavond zich van de beste kant laat zien? Jij kunt het voorspellen met online voetbal gokken. Voorspel het aantal doelpunten of kies bijvoorbeeld voor een 1×2 weddenschap. Bij de bookmakers in Nederland kun je alle kanten op!  

FC Groningen twijfelt aan Wormuth

Bij FC Groningen loopt de spanning hoog op en staat trainer Frank Wormuth flink onder druk. Er wordt afgevraagd of hij wel de juiste man is voor deze baan. Het hele Eredivisie seizoen weet FC Groningen niet echt te presteren en zelfs van kleine tegenstanders als FC Volendam en NEC Nijmegen wisten ze niet te winnen. De vraag is of de Duitse trainer dus wel een plan van aanpak heeft. In ieder geval zet zijn manier van werken nog geen zoden aan de dijk.

Tegen Sparta Rotterdam besloot Wormuth een 5-4-1 opstelling neer te zetten. Maar in de 90ste minuut ging het alsnog onderuit door een strafschop van Vito van Crooij. Afgelopen week koos Wormuth voor een 4-4-2 formatie, maar ook hiermee kwam FC Groningen niet tot een overwinning. Dani de Wit wist binnen enkele minuten te scoren en even later kwam hier nog een doelpunt bij van Jesper Karlsson. Ricardo Pepi wist voor rust te scoren, maar dit was niet genoeg om de Groningers te redden.

RKC Waalwijk doet het niet heel slecht

Dit seizoen kent voor RKC Waalwijk een aantal pieken en dalen. Toch weet Joseph Oosting zijn glimlach te bewaren, mede dankzij het feit dat het in de eerste acht wedstrijden net zoveel verloor als PSV en FC Twente. Daarnaast heeft de ploeg van Oosting voldoende kwaliteiten met spelers als IIiass Bel Hassani, Pelle Clement, Michiel Kramer en Roy Kuijpers.

Afgelopen weekend wist RKC Waalwijk weer te laten zien dat ze zich niet zomaar uit het veld laten slaan. Bij het duel tegen Sparta Rotterdam wist Kramer binnen 10 minuten al te scoren. Nog voor rust maakte Sparta Rotterdam een gelijkmaker, maar in de tweede helft wist Bel Hassani de 2-1 te maken. Shurandy Sambo pakte hierna een rode kaart. RKC Waalwijk voelde de druk oplopen, maar desondanks wist Arno Verschueren zijn tweede treffer te maken. Daardoor eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel.