Voorbeschouwing Excelsior – Vitesse

Voorbeschouwing Excelsior – Vitesse

Vrijdagavond 12 augustus zal om 20:00 uur de wedstrijd tussen Excelsior en Vitesse plaatsvinden. Vitesse kent geen goede start in de Eredivisie dit seizoen en hoopt met het duel tegen Excelsior weer de moed bij elkaar te kunnen rapen. Excelsior kent echter wel genoeg zelfvertrouwen na hun mooie start van het nieuwe seizoen. Welke weddenschap ga jij bij de bookmakers maken voor het duel Excelsior – Vitesse?

Excelsior gaat goed van start

Vorig seizoen stond Excelsior in de finale van de play-offs tegen ADO Den Haag om de strijden om promotie. Dit was al een hele prestatie voor de Rotterdammers en als kerst op de taart wisten ze met 3-0 te winnen. Excelsior is nu dus te vinden in de Eredivisie en daarmee gooit de club hoge ogen. Ondanks dat de bookmakers Excelsior zien als een club met een grote kans op degradatie, wisten ze vorige week wel met 0-2 te winnen van Cambuur Leeuwarden in de eerste speelronde van de Eredivisie. Marouan Azarkan en Julian Baas wisten Excelsior naar de overwinning te brengen door te scoren in de eerste helft.

De uitstekende start van Excelsior is vooral voor de club zelf iets om trots op te zijn, maar Marinus Dijkhuizen blijft realistisch en ziet ook dat er zorgen zijn als het gaat om de spelers. De coach liet weten: ‘’We hadden op een gegeven moment vijf spelers uit de eigen jeugd op het veld staan. Dat schept een band, maar feit is ook dat het voor ons lastig is om nieuwe spelers binnen te halen. Kwalitatief is dit elftal minder dan het elftal van de finale in de play-offs. Op sommige posities heb ik niet eens een vervanger voor als er wat gebeurt.’’

Vitesse verloor van Feyenoord

Voor Vitesse begint het nieuwe seizoen van de Eredivisie een stuk minder rooskleurig dan voor Excelsior. In de thuiswedstrijd in het Gelredome kreeg Vitesse te maken met een flinke nederlaag van 2-5 tegen Feyenoord. Tot een uur voor tijd stond de stand gelijk met 2-2 en kon het nog alle kanten op gaan. In het laatste halfuur wist Feyenoord nog drie keer te scoren, wat bij Vitesse rauw op het dak viel.

Thomas Letsch, de coach van Vitesse, had al voorspeld dat ze het van Feyenoord niet zouden winnen. ‘Dit gaat mijn zwaarste jaar worden,’ aldus de Duitse coach. ‘Ik ben niet blij met de situatie, maar we moeten ermee dealen.’ De coach heeft deze zomer meerdere spelers zien vertrekken, zoals Riechedly Bazoer, Danilho Doekhi en Loïs Openda. Vitesse haalde nauwelijks nieuwe spelers binnen. Ook Vitesse zal dus net als Excelsior spelers uit eigen opleiding op het veld neer moeten zetten voor de selectie.