Voorbeschouwing Engeland – Nederland

Voorbeschouwing Engeland – Nederland

Voor de vrouwen staat volgende maand het EK op het programma en ook Nederland heeft zich weten te plaatsen voor dit grote voetbalevenement. De Oranje Leeuwinnen zijn druk bezig met het voorbereiden en daarom speelt de ploeg van Mark Parsons vrijdag 24 juni een vriendschappelijke interland tegen Engeland. Voorspel bij de bookmakers wat er dit duel gaat gebeuren!

Engeland al twaalf interlands op rij ongeslagen

Onder andere bij Bet365 kan er gewed worden op voetbal en duidelijk is dat Engeland samen met Spanje topfavoriet is voor de winst op het EK. Er geldt een odd van 5.50 voor Engeland. Frankrijk en Nederland volgen met een odd van 6.00. Het EK wordt volgende maand in Engeland georganiseerd. The Three Lionesses hopen hun allergrootste toernooi te winnen en dit allemaal onder leiding van bondscoach Sarina Wiegman.

Al twaalf interlands op rij is Engeland ongeslagen. Ze hebben tien wedstrijden gewonnen en twee keer gelijkspel gemaakt. De Engelse dames lijken dus in topvorm te zijn. Wiegman, die eerder bondscoach was van het vrouwelijke Nederlands elftal, heeft haar Engelse dames al vaak zien scoren. In de laatste negen interlands zijn er maar liefst 53 goals gemaakt. Daar is de 20-0 overwinning tegen Letland wel de hoofdklapper van.

Nederland wil opnieuw EK-titel pakken

De Oranje Leeuwinnen van bondscoach Mark Parsons willen weer een EK titel pakken. Ze mogen zich nog steeds de regerend Europees kampioen noemen. Op het WK van 2019 eindigde Nederland zelfs op de tweede plaats, net achter de Verenigde Staten die wereldkampioen werd. Echter vielen de Olympische Spelen wel tegen voor de Nederlandse dames. In de kwartfinales verloren ze van de Amerikanen.

Het elftal van Nederland lijkt berensterk te zijn. Bekende dames als Daniëlle van de Donk, Stefanie van der Gragt, Sari van Veenendaal, Sherida Spitse, Lieke Martens en Vivianne Miedema zitten allemaal in de selectie van Parsons. De voorhoede wordt gevormd door het droomduo Martens en Miedema. Dit maakt het al snel indrukwekkend, al moet Nederland wel nog wat werken aan de verdediging.