Voorbeschouwing Empoli – Sampdoria

Voorbeschouwing Empoli – Sampdoria

Empoli en Sampdoria spelen 16 januari om 20:45 uur tegen elkaar in de Serie A. De Italiaanse clubs kunnen beide hun punten goed gebruiken. Ook voor deze wedstrijd kun je kiezen voor online voetbal gokken. Bij de bookmakers kun jij weddenschappen naar keuze plaatsen en zo voorspellen wat er dit duel gaat gebeuren!

Empoli in de middenmoot

Met negentien punten uit zeventien wedstrijden staat Empoli in de middenmoot van de competitie. Empoli heeft daardoor een voorsprong van 10 punten op de degradatiezone van de Serie A. Van de afgelopen 5 wedstrijden werd er slechts één verloren. Vooral in de verdediging is Empoli erg sterk. De club kreeg slechts 22 tegentreffers en is daarmee de tweede club met de minste tegengoals.

Het gaat goed met Empoli, maar wel heeft de club moeite om zelf tot doelpunten te komen. Aanvaller Mattia Destro staat nog steeds aan de kant en dat doet hier geen goed aan. Maandagavond kan coach Paolo Zanetti wel beschikken over de middenvelder Jean-Daniel Akpa Akpro, die na zijn schorsing weer terug het veld op mag.

Sampdoria vreest voor degradatie

Voor Sampdoria is het te hopen dat ze punten gaan behalen met deze wedstrijd, want de club zit al in de degradatiezone. Ze staan op een achttiende plaats en dat ziet er dus niet rooskleurig uit. Het is dan ook de grote vraag of trainer Dejan Stankovic het tij weet te keren voor zijn club. Voornamelijk in de voorhoede zijn er wat problemen bij Sampdoria. Er werden slechts 8 goals gemaakt en daarmee is Sampdoria de minst scorende ploeg in de Serie A. Daarnaast zijn er grote financiële problemen bij de club. De spelers hebben al drie maanden geen salaris meer ontvangen en daardoor bestaat de kans op puntenaftrek of erger.