Voorbeschouwing Eintracht Frankfurt – Rangers

Voorbeschouwing Eintracht Frankfurt – Rangers

Vanavond op 18 mei om 21:00 uur gaat de finale van de Europa League van start. De finale wordt gespeeld tussen Eintracht Frankfurt en Rangers. Beide clubs hebben de finaleplaats meer dan verdiend. Maar wie de titel gaat pakken is nog de grote vraag. Is het Giovanni van Bronckhorst die zich onsterfelijk maakt of is Eintracht Frankfurt te sterk? Maak jouw voorspellen alvast bij de bookmakers of plaats live een weddenschap!

Eintracht Frankfurt heeft indruk gemaakt

In de eigen Bundesliga speelde Eintracht Frankfurt matig en een finaleplaats in de Europa League werd dan ook totaal niet verwacht. Toch heeft de Duitse club de finale van de Europa League weten te halen en dat is meer dan verdiend. Op weg naar de finale wist Eintracht Frankfurt te winnen van onder andere Real Betis, West Ham United en FC Barcelona. Daar heeft de club toch wel heel wat indruk mee achtergelaten.

Bij de bookmakers valt er aan de odds te zien dat Eintracht Frankfurt licht favoriet is. De kansen dat deze club de finale winst wordt dus iets hoger geschat dan bij tegenander Rangers. Wel wist Eintracht Frankfurt al 8 wedstrijden op rij in eigen land niet te winnen. In Sevilla zal trainer Oliver Glasner licht moeten improviseren, want enkele belangrijke spelers zullen gemist moeten worden.

Rangers is terug van weggeweest

Het is veertien jaar geleden dat de Schotse club zo ver wist te komen. Bovendien ging Rangers vier jaar geleden failliet, waarna het zich vanaf het vierde niveau weer naar de top wist te werken. De club is weer terug van geweest en dat bewijst Rangers maar weer door de finale van de Europa League te gaan spelen.

Voor vanavond lijkt Rangers toch wat meer de underdog te zijn, ondanks dat het 55 Schotse landtitels en een Europa Cup II op de naam heeft staan. Rangers is wel bezig aan een sterk seizoen en onder andere James Tavernier is een echte topscorer van de Europa League. Hij staat bekend als een echte specialist in het nemen en benutten van vrije trappen en strafschoppen.