Voorbeschouwing Dynamo Kiev – Benfica

Voorbeschouwing Dynamo Kiev – Benfica

Dynamo Kiev en Benfica zullen het woensdagavond 17 augustus om 21:00 uur tegen elkaar opnemen. De wedstrijd zal plaatsvinden in het Poolse Lodz. Vorig seizoen ontmoette de twee clubs elkaar al op het Europese miljardenbal. Voorspel bij de bookmakers wie zich voor het hoofdtoernooi van de Champions League weet te plaatsen en wie weet pak jij een mooie winst!

Dynamo Kiev kent moeilijke tijden

Voor Dynamo Kiev loopt alles net even anders dan normaal. De oorlog in Oekraïne zorgt ervoor dat de club weinig wedstrijdritme kent. Voor de Europese duels moet Dynamo Kiev zelfs uitwijken naar het Poolse Lodz. Ondanks de moeilijke tijden die Dynamo Kiev kent, wist de club de vorige voorrondes wel te winnen van Fenerbahce en Sturm Graz.

Of het Dynamo Kiev gaat lukken om Benfica te verslaan is nog maar de vraag. Wel maakt de club goede kansen, al zal het geen gemakkelijke opgave worden. Dynamo Kiev kent goede spelers als Oleksandr Karavaev en Viktor Tsygankov en zal dus met een aardig elftal op het veld verschijnen.

Benfica is blij met Schmidt

Deze zomer vertrok Roger Schmidt bij PSV om vervolgens Benfica te trainen. De Duitse coach gaf de Portugese topclub een glansrijke voorbereiding. Bovendien wist Benfica in de derde voorronde van de Champions League tweemaal moeiteloos te winnen van de Deense club Midtjylland. In eigen land doen ze het ook nog steeds foutloos na de overwinningen op Arouca en Casa Pia.