Voorbeschouwing Duitsland – Frankrijk

Voorbeschouwing Duitsland – Frankrijk

Het EK voor de vrouwen is in volle gang en nu is het aan Duitsland en Frankrijk om te laten zien wat ze in huis hebben. Op 27 juli om 21:00 uur zullen de twee landen het tegen elkaar op moeten nemen. Duitsland heeft de meeste EK finales gewonnen, terwijl het voor Frankrijk de eerste keer is dat ze de halve finale bereiken. Wie het tot een winst gaat schoppen? Dat kun jij voorspellen bij jouw favoriete bookmaker!

Duitsland gaat voor negende EK-titel

Maar liefst 8 EK-titels heeft Duitsland al op haar naam staan. De Duitse vrouwen gaan nu voor hun negende titel. Ze zijn al het gehele EK in topvorm en daardoor zijn ze ook één van de favorieten bij de bookmakers. Ze hebben tot zo ver alle EK duels gewonnen en de vrouwen hebben al elf keer weten te scoren. Tegen Oostenrijk moesten ze wel flink aan de bak, maar ook die pittige wedstrijd wisten ze met 2-0 te winnen.

Van de twaalf voorgaande EK’s heeft Duitsland er acht gewonnen en dat is een hele prestatie. Duitsland gaat nu voor haar negende EK-titel en het zou zomaar kunnen gebeuren dat dit gerealiseerd wordt. Ondanks dat de vooruitzichten goed lijken te zijn is bondscoach Martina Voss-Tecklenburg wel op haar hoede. ‘’We weten dat Frankrijk veel kwaliteit heeft, dus ik verwacht een gelijk opgaand duel.’’ liet zij weten.

Frankrijk bereikt voor het eerst halve finale

In de kwartfinales wist Frankrijk de Oranje Leeuwinnen naar huis te sturen en voor Nederland was dat een behoorlijke domper. Het ging niet helemaal van een leiendakje tussen Frankrijk en Nederland, maar uiteindelijk waren het wel de Fransen die er met de winst vandoor gingen. De winst werd gecreëerd in de verlenging waarbij een rake strafschop van Eve Perisset voor de beslissende stand wist te zorgen.

Voor de Fransen is het de eerste keer in de geschiedenis van het EK dat ze de halve finale bereiken. Dit is voor de Franse dames dus een hele prestatie om trots op te zijn. Voor Frankrijk beloofd het wel een pittige wedstrijd te worden tegen Duitsland, want nog altijd is sterspeler Marie-Antoinette Katoto niet van de partij. Zij raakte in de tweede groepswedstrijd geblesseerd.