Voorbeschouwing duel Schotland – Oekraïne

Voorbeschouwing Schotland – Oekraïne

Woensdagavond 21 september om 20:45 uur zullen Schotland en Oekraïne het tegen elkaar opnemen. Dit duel uit groep B van de Nations League is voor beide ploegen zeer belangrijk. De winnaar van deze wedstrijd zal zich namelijk mogen promoveren naar de Nations League A. Dat willen beide elftallen bereiken, dus het zal een spannend duel gaan worden. Wil jij gokken op voetbal en kijk jij voor het duel Schotland – Oekraïne? Plaats dan een weddenschap, bijvoorbeeld een 1×2 weddenschap, die bij jou past bij een bookmaker in Nederland!

Schotland wil koppositie overnemen

Drie maanden geleden stonden Schotland en Oekraïne ook al tegenover elkaar op het veld. Toen speelden ze de halve finale van de WK play-offs, maar die verloor Schotland met 1-3. In de Nations League is het ook haasje hop met de twee ploegen. Steeds weten ze elkaar te overtreffen en het is dus een felbegeerde strijd tussen de twee landen. Op dit moment staat Oekraïne aan de leiding in groep 1, maar als Schotland dit duel wint neemt het de koppositie over. De Schotten staan namelijk maar één punt achter op de Oekraïners.

Voor Schotland zijn de vooruitzichten gunstig. Bondscoach Steve Clarke moest het bij de play-offs van het WK doen zonder belangrijke spelers Kieran Tierney en Nathan Patterson, maar zij zijn weer van de partij. Wel is Andy Robertson geblesseerd geraakt en zit dus even aan de kant.

Oekraïne op weg naar het ‘oude normaal’

Voor Oekraïne verliepen de afgelopen maanden behoorlijk rommelig en onrustig. De oorlog in Oekraïne is nog altijd aan de gang door de Russische invasie. Toch blijft Oekraïne sterk in haar schoenen staan. In juni wisten de Oekraïners nog te winnen van Schotland, maar in de finale van de WK play-offs ging het ten onder met een nederlaag van 1-0 tegen Wales. Oekraïne zal dus net als de Schotten niet in Qatar aanwezig zijn voor het WK.

Beetje bij beetje weet Oekraïne zich steeds beter te herpakken. Sommige gebieden in het land zijn nog te gevaarlijk en hier kan dus niet gespeeld worden. Het is dus vaak zoeken naar veilige speelsteden. Nu mogen de Oekraïners in het Poolse Warschau het duel tegen Schotland spelen. Andriy Yarmmolenko, Vitaliy Mykolenko en Roman Yaremchuk zijn belangrijke spelers voor het elftal. Oleksandr Zinchenko is normaal ook een ware blikvanger, maar hij kan vanwege een blessure tijdelijk niet meedoen.