Voorbeschouwing Denemarken – Kroatië

Voorbeschouwing Denemarken – Kroatië

Op 10 juni zullen Denemarken en Kroatië het tegen elkaar op moeten nemen. Om 20:45 uur zal de wedstrijd van start gaan. Maken de Denen hun derde zege in de Nations League of pakt Kroatië haar eerste overwinning? Wat er gaat gebeuren kun jij alvast voorspellen bij de bookmakers in Nederland!

Denemarken maakt goede start in Nations League

De Denen hebben een goede start weten te maken in de Nations League. Eerst maakten ze een 1-2 overwinning tegen Frankrijk en Oostenrijk wisten ze met dezelfde eindstand te verslaan. Invaller Jens Stryger Larsen heeft zich in de laatste zes minuten nog weten te kronen tot matchwinner.

De ploeg van Kasper Hjulmand heeft genoeg zelfvertrouwen, al moet er wel wat gerouleerd worden voor de wedstrijd op 10 juni. Christian Eriksen zal wel eens op de bank kunnen beginnen, aangezien hij de vorige twee wedstrijden de volle negentig minuten heeft gespeeld. Kasper Dolberg is nog geblesseerd.

Kroatië wacht op eerste Nations League-zege

Kroatië heeft nog maar slechts één punt gemaakt in de Nations League. Ze verloren met 0-3 van Oostenrijk en speelde 1-1 gelijkspel tegen Frankrijk. De vice-wereldkampioen moet dus aan de bak om uit de degradatiezone te blijven. Het is voor Kroatië dus taak om niet van de Denen te verliezen.

Zlatko Dalic wil het beste elftal neerzetten morgenavond, maar moet het wel zonder Ivan Perisic doen die nog in de lappenmand zit. Andrej Kramaric zal in de basis mogen beginnen en ook Mateo Kovacic en Luka Modric zullen de kar moeten trekken.