Voorbeschouwing Chelsea – Real Madrid

Voorbeschouwing Chelsea – Real Madrid

Vandaag op 6 april zullen Chelsea en Real Madrid het tegen elkaar opnemen in de Champions League. De wedstrijd gaat van start om 21:00 uur en zal worden gespeeld met veel vechtlust. Beide teams willen namelijk geen punten laten liggen. Wie weet het ticket voor de halve finale van de Champions League te bemachtigen? Voorspel het zelf bij de bookmakers!

Chelsea behoudt focus

Vorig jaar wist Chelsea de finale van de Champions League te winnen en draagt nu dus ook met veel trots de titel. Of het de ploeg dit jaar weer gaat lukken is nog maar de vraag. De club heeft het dit jaar lastiger. In de groep met Zenit St. Petersburg, Malmö en Juventus wist Chelsea tweede te worden. In eerste instantie leek het erop dat Chelsea de winnaar zou zijn van de groep, maar in de laatste wedstrijd wist Zenit in de 94e minuut de eindstand met 3-3 gelijk te brengen. Chelsea eindige als nummer twee en trof daardoor de koploper. Tegen LOSC Lille wist de ploeg van Thomas Tuchel met 4-1 te winnen.

Chelsea heeft haar focus volledig gelegd op de Champions League. De achterstand op The Reds ligt nu op elf punten, al heeft Chelsea nog wel een wedstrijd op de planning staan. Het gat tussen Chelsea en de koploper zou wellicht niet zo groot zijn geweest als de ploeg afgelopen weekend had gewonnen. Chelsea speelde een thuiswedstrijd tegen Brentford, maar werd met 1-4 onderuitgehaald. Voor de club is het te hopen dat ze het vanavond tegen Real Madrid beter doen.

Real Madrid speelt weer met Benzema

De jaargang was voor Real Madrid misschien wat teleurstellend, maar nu lijkt het erop dat de club zeker kans maakt op een nieuwe landstitel. Op dit moment is FC Barcelona de grootste aanjager met nog een wedstrijd tegoed. Wel ligt de ploeg al twaalf punten achter op de aartsrivaal. De moed kwam bij Barcelona terug na een thuisnederlaag van 4-0 in EL Clasico, maar afgelopen weekend bleef de ploeg foutloos tijdens het bezoek aan Celta de Bigo. Real Madrid laat opnieuw goede kwaliteiten zien nu Karim Benzema weer terug is bij het elftal. Hij is een tijdje uit de running geweest vanwege een kuitblessure. In de eerste wedstrijd na zijn terugkeer wist Benzema al direct twee keer te scoren. In zijn laatste zes wedstrijden was hij betrokken bij 14 van de 16 doelpunten.

Voor Real Madrid verliep de Champions League tot nu toe vlot. De ploeg waar de club in terecht kwam was niet te hoog gegrepen. Real Madrid vormde een groep met Shakhtar Donetsk, Sheriff Tiraspol en Inter Milan. De club verloor alleen van de Italiaanse landskampioen en ging als koploper door naar de knock-outs. Via de loting kwam Real Madrid terecht bij Paris Saint-Germain en werd weggespeeld in het Parc des Princes. De wedstrijd eindigde in een 1-0, maar deze achterstand wist Real Madrid in het eigen stadion weer goed te maken.