Voorbeschouwing Chelsea – Manchester City

Voorbeschouwing Chelsea – Manchester City Januari 2023

Donderdag 6 januari staat er weer een echte kraker op het programma in de Engelse Premier League voor het gokken op voetbal. Om precies 21:00 ordt er op Stamford Bridge afgetrapt en bepalen Chelsea en Manchester City hoe de felbegeerde 3 punten verdeeld gaan worden. Manchester City doet het goed dit seizoen met 36 punten uit 16 wedstrijden, terwijl Chelsea de laatste weken niet kon voorkomen dat het langzaam is gezakt naar een tiende plek op de ranglijst met evenveel gespeelde wedstrijden, waarin het team van Graham Potter 25 punten bij elkaar wist te spelen.

Chelsea heeft de punten hard nodig om aansluiting bij de top te behouden, terwijl Manchester City, dat de tweede plek op de ranglijst inneemt,  eigenlijk niets mag laten liggen om aansluiting te houden op koploper Arsenal.

Twee sterke ploegen met een complete ander competitieverloop

Beide ploegen beschikken op papier over goede spelers en Chelsea droomde aan het begin van het seizoen om eindelijk weer eens de landstitel te winnen. De laatste keer dat Chelsea de landstitel won, was alweer in het seizoen 2016/2017. De kans dat die droom dit seizoen uitkomt, is eigenlijk min of meer al verkeken. Chelsea kan nu eigenlijk alleen nog maar inzetten op het behalen van toegang tot een Europees toernooi, maar dan zullen ze wel betere prestaties moeten neerzetten dan in de afgelopen 10 weken het geval was.

Manchester City doet het een stuk beter en zit koploper met 8 punten achterstand op de hielen. Newcastle zit de ploeg uit Manchester met een punt verschil op de hielen en speelt vandaag tegen Arsenal. Laat Arsenal tegen Newcastle een steekje vallen, dan zal dat zeker tot meer spanning in de top drie van de ranglijst leiden. Bij winst van Manchester tegen Chelsea is het onderlinge verschil tussen tussen de eerste drie  dan  niet meer dan slechts 5 punten.

Men verwacht voor deze wedstrijd geen doelpuntenfestijn, aangezien beide teams veel te verliezen hebben. Dat het er scherp aan toe zal gaan, staat echter wel buiten kijf.