Voorbeschouwing Cercle Brugge – Club Brugge (First Division A)

Voorbeschouwing Cercle Brugge Club Brugge

Zondagmiddag om 13:30 uur vind er een wedstrijd plaats in het Jan Breydel Stadion in Brugge. De stadsderby wordt gespeeld tussen Cercle Brugge en Club Brugge. Het beloofd een spannende wedstrijd te worden. Voorspel bij de bookmakers wat er gaat gebeuren!

Cercle Brugge moet improviseren met spelers

Afgelopen weekend heeft Cercle Brugge een niet al te beste wedstrijd gehad. Ze wisten twee keer te scoren maar wisten uiteindelijk niet de winst te pakken. De club verloor met 3-2 tegen Union Saint-Gilloise. Trainer Dominik Thalhammer bleef posities en liet weten op ze goede weg te zijn.

Aanstaande zondag in de wedstrijd tegen Club Brugge, zal Cercle Brugge moeten improviseren. Ze missen namelijk wat spelers en voornamelijk achterin is de spoeling erg dun. Tijdens de wedstrijd tegen Union Saint-Gilloise viel verdediger Edgaras Utkus al na slechts 20 minuten uit. De centrale verdediger Jesper Daland en verdedigende middenvelder Leonardo Lopes zijn geschorst voor de derby tegen Club Brugge. Ze komen dus aardig wat mannen te kort en daarnaast staan ze slechts drie punten boven de degradatiezone.

Club Brugge maakt grotere achterstand op koploper

Club Brugge heeft afgelopen weekend met 2-2 gelijkgespeeld tegen aartsrivaal Anderlecht. Na de wedstrijd zou Vincent Kompany, coach van Anderlecht, rasistisch zijn bejegend. Om de focus op de volgende wedstrijden te houden, heeft Club Brugge hier zich niet in gemengd.

Door het gelijkspel tegen Anderlecht, heeft Club Brugge een punt verloren. Daardoor wordt de achterstand op koploper Union Saint-Gilloise vergroot naar zes punten. Philippe Clement heeft laten weten zich geen zorgen te maken. Hij liet weten: ‘Het seizoen is nog lang en straks worden de punten nog gehalveerd’. Club Brugge laat de moed dus niet in de schoenen zinken.