Voorbeschouwing Cambuur – Ajax

Voorbeschouwing Cambuur – Ajax

Cambuur en Ajax zullen het vanavond om 20:00 uur tegen elkaar op moeten nemen in aanloop naar het cruciale duel van de Champions League. De Amsterdammers moeten zich van hun beste kant laten zien, maar ook bij Cambuur ziet het er niet rooskleurig uit. Welke weddenschap ga jij maken bij de bookmakers?

Cambuur bezig aan verliezende reeks

Eerder dit seizoen leek trainer Henk de Jonge nog erg enthousiast over zijn elftal. Cambuur stond er goed voor en ze stonden bovenin de competitielijst. Nog steeds zijn ze in het linker rijtje van de Eredivisie te vinden, maar het is de vraag of ze de kwaliteit nog kunnen verbeteren. De laatste wedstrijden lijkt het Cambuur niet makkelijk af te gaan. Van de laatste 9 wedstrijden wisten ze er slechts één te winnen. Ze staan op dit moment op de achtste plaats in de competitie en ze hebben zeven punten achterstand op Vitesse; het onderste team in de play-offzone.

In het begin van het seizoen leek Cambuur ijzersterk, maar daar is nu weinig nog van over. De club ging afgelopen weekend nog met 1-0 naar huis toen ze van FC Twente niet wisten te winnen. Ze zullen hun kwaliteit flink op moeten krikken om nog enige kansen te kunnen maken in de competitie.

Ajax moet zich herpakken

De afgelopen weken lijkt het ook Ajax zwaar te worden. Eerder werd gezegd dat Ajax het Bayern München is van Nederland, maar daar lijkt het niet meer op als we de wedstrijden van afgelopen weken bekijken. Zelfs tegen kleinere tegenstanders lukt het Ajax niet altijd om de winst naar binnen te schoppen. Er werd van de club verwacht om de wedstrijd tegen SL Benfica te winnen, maar dat lukt niet. Ze speelde met 2-2 gelijk en de Amsterdammers hadden moeite met de aanhoudende druk van de Portugezen.

Er zijn wisselende prestaties te zien in de afgelopen wedstrijden van Ajax. Het wordt tijd dat de club zich weet te herpakken. De club verloor recent van Go Ahead Eagles, mar won wel met 0-2 van AZ Alkmaar in de finale van de Toto KNVB Beker. Daarnaast wonnen ze maar net met 3-2 van RKC Waalwijk, toen Dusan Tadic in de 90ste minuut nog een strafschop wist te benutten.