Voorbeschouwing Cagliari – Bologna (Serie A)

Voorbeschouwing Cagliari – Bologna

Er staat weer een spannende wedstrijd op het programma, want vanavond om 20:45 uur zal Cagliari een thuiswedstrijd spelen tegen Bologna. De thuisclub mag geen punten laten liggen, want ze moeten al vechten tegen degradatie. Denk jij dat het Cagliari lukt om de winst te pakken of is het Bologna die de wedstrijd met succes afsluit? Zoek bij de bookmakers het duel op en plaats weddenschappen met hoge odds!

Cagliari vreest voor degradatie

Dit seizoen in de Serie A ziet er voor Cagliari alles behalve rooskleurig uit. Ze hebben slechts dertien punten verzameld uit twintig speelrondes. Daarnaast staan ze op een achttiende plaats en dat betekend dat ze op hun hoede moeten zijn, want een degradatie zit zeker in het vizier. De club uit Sardinië heeft vorige week wel met winst de wedstrijd tegen Sampdoria af kunnen sluiten. Ze wonnen met 1-2. Dit was dan ook zeker een klein lichtpuntje, want de afgelopen elf wedstrijden wisten ze de winst niet te pakken.

Door de overwinning tegen Sampdoria krijgt Cagliari weer wat moed in de schoenen, maar alsnog moeten ze vrezen voor een degradatie. Venezia staat op nummer zeventien en het verschil met deze ploeg is slechts vier punten. Als Cagliari van Bologna weet te winnen vanavond, zal er alsnog sprake zijn van een degradatiezone. Trainer Walter Mazzarri zal daarnaast moeten improviseren met zijn spelers, aangezien Kevin Strootman en Nahitan Nandez nog niet ingezet kunnen worden.

Bologna had het zwaar door corona uitbraak

Club Bologna staat op een elfde plaats in de Serie A en hebben daarmee dus een beter vooruitzicht dan de tegenstander van vanavond. Maar ook voor deze ploeg komt het succes niet aanwaaien. De club heeft te maken gekregen met een flinke corona uitbraak binnen het team. Daardoor kon de thuiswedstrijd tegen Inter al niet doorgaan en ook de wedstrijd tegen Cagliari moest daardoor uit worden gesteld.

In december wist corona de club te vinden en sindsdien zijn de rood-blauwen niet meer in actie gekomen. Sinisa Mihaljovic zal moeten improviseren voor de wedstrijd tegen Cagliari, want niet alle spelers zijn al hersteld. Dit zou zomaar kunnen betekenen dat Mitchel Dijks een tweede basisplaats krijgt van dit seizoen in de Serie A. Voor beide clubs is er werk aan de winkel en dit zal voor een spannend duel zorgen. Laat jouw voorspellingen achter bij de bookmaker!