Voorbeschouwing Brazilië – Servië

Voorbeschouwing Brazilië – Servië

Donderdagavond 24 november 2022 om 20:00 uur zullen Brazilië en Servië elkaar treffen op het veld en aan hun WK gaan beginnen. De vijfvoudig wereldkampioen wil heel graag nog eens het WK winnen, terwijl Servië zijn best zal doen om de groepsfase heelhuids door te komen. Het beloofd een spannend duel te worden, dus ook hier een of meerdere weddenschappen op plaatsen is een interessante keuze. Je kunt bij verschillende bookmakers op voetbal wedden.

Brazilië won in 2002 wereldtitel

Het lukte Brazilië maar liefst 5 keer om de wereldtitel te pakken, maar de laatste keer dat dit gebeurde is alweer twintig jaar geleden. In de afgelopen 4 WK-eindrondes wist het land maar slechts een keer de halve finales te bereiken. Als Brazilië dus weer een wereldtitel wil pakken zal het flink aan de bak moeten. Voor het duel tegen Servië zijn ze duidelijk favoriet, dus hier kan Brazilië zeker punten pakken. Wel moeten ze dan alle kansen die ze krijgen benutten.

Met de selectie van Brazilië moet het land zeker tot scoren kunnen komen. Spelers als Casemiro, Fabinho, Gabriel Jesus, Vinicius Junior, Antony en Neymar zorgen voor heel wat talent op het veld. Echter is de achterhoede een stuk minder indrukwekkend met de 38-jarige Thiago Silva en de 39-jarige Dani Alves.

Servië wil voor het eerst groepsfase overleven

Waar Brazilië droomt om opnieuw de wereldtitel binnen te slepen, ligt het doel van Servië geheel ergens anders. De Serviërs kijken niet al te ver vooruit en dromen ervan om voor het eerst de groepsfase te overleven. Dit is Servië namelijk nog nooit eerder gelukt. Voor het land is het al een hele prestatie als ze de achtste finales weten te behalen. Toch heeft Servië laten zien wel degelijk kwaliteiten te hebben, want tijdens de WK-kwalificatie wisten ze in een groep met onder meer Ierland en Portugal ongeslagen te blijven.

Het kan dus een WK vol verrassingen worden voor Servië. Met de sterke selectie die ze neer wisten te zetten moeten er in ieder geval genoeg kansen gepakt kunnen worden. Het middenveld en de voorhoede zijn indrukwekkend met namen als Dusan Vlahovic, Luka Jovic, Aleksandar Mitrovic, Sergej Milinkovic-Savic, Filip Kostic en aanvoerder Dusan Tadic. Achterin is de ploeg van Dragan Stojkovic iets minder sterk.