Voorbeschouwing Borussia Dortmund – Freiburg (1. Bundesliga)

Voorbeschouwing Borussia Dortmund – Freiburg (1. Bundesliga)

Vanavond zal er in de Bundesliga een duel plaatsvinden tussen Borussia Dortmund en Freiburg. De clubs staan op nummer twee en nummer vier in de competitie. Om 20:30 uur gaat de wedstrijd van start. Het beloofd een spannende wedstrijd te worden. Ben jij al aan het wedden?

Borussia Dortmund: kans op de titel

Het jaar 2022 is goed begonnen door de club Borussia Dortmund. Tijdens de wedstrijd tegen Eintracht Frankfurt stonden ze achter met 2-0. In de laatste twintig minuten van de wedstrijd wisten de geelhemden maar liefst 3 keer te scoren. De 3-2 overwinning voor Borussia Dortmund heeft daardoor voor een verrassende wending gezorgd. Bayern München sloot de wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach af met een 1-2 eindstand. Dit heeft ervoor gezorgd dat Borussia Dortmund het gat met de koploper uit Beieren heeft verkleint naar zes punten.

Borussia Dortmund maakt nog steeds kans op de titel en dit zou de eerste zijn sinds 2012. Wel is het opmerkelijk dat Erling Haaland de laatste twee wedstrijden geen doelpunten heeft gemaakt. Dat is voor het eerst dit seizoen. Dit is wellicht een zorgelijke situatie voor Marco Rose, die ook de achterhoede in de gaten moet houden. Daar worden zo nu en dan wat foutjes gemaakt. Met 28 tegentreffers is Borussia Dortmund, op Bayer Leverkusen na, de club met de meeste tegengoals in het Duitse linker rijtje.

Freiburg: Champions League in het vizier

De eerste seizoenshelft van de Bundesliga heeft Freiburg al goed laten zien welke kwaliteiten zij in huis hebben. Ze hebben tot zo ver een fantastisch seizoen laten zien met zeer sterke wedstrijden. Dat is ook te zien aan het feit dat ze op de vierde plaats mogen staan in de competitie. Daarmee komt zelfs een deelname aan de Champions League in het vizier voor de club. De club zal dit maar al te graag willen bereiken, maar het wordt hun niet zomaar gegeven. Vorig weekend speelde Freiburg een wedstrijd tegen Arminia Bielefeld en maakte een 2-0 voorsprong, maar liet de wedstrijd uiteindelijk eindigen met 2-2. Ze mogen dus geen steken laten vallen.

Vorige week was de achterhoede van Freiburg alles behalve sterk. Doelman Mark Flekken werd positief getest op corona, samen met Nico Schlotterbeck die als verdediger op het veld staat. Daardoor konden ze niet meedoen aan de wedstrijd en ook vanavond zal Flekken niet aanwezig zijn. Misschien kan coach Christian Streich wel aan Schlotterbeck een plaats op het veld geven. Dat zou al een positieve zet zijn, want in deze Duitse competitie is de concurrentie ontzettend hoog en is het dus oppassen geblazen.