Voorbeschouwing Bolivia – Chili (World Cup Qualification)

Voorbeschouwing Bolivia – Chili (World Cup Qualification)

Vanavond om 21:00 uur zullen Bolivia en Chili tegen elkaar spelen. Voor Bolivia wordt het een thuiswedstrijd, wat misschien in hun voordeel kan werken. Het beloofd een spannende WK-kwalificatieronde te worden, aangezien beide landen zich geen puntverlies meer kunnen veroorloven. Welk land maakt het meest kans volgens de bookmakers? Ontdek het zelf en plaats een weddenschap!

Bolivia maakt kleine kans op deelname WK

Er is voor Bolivia nog een klein sprankeltje hoop op een deelname aan het WK. Het land is te vinden op de achtste plaats en dat is niet al te best, maar wel zit er maar slechts vier punten verschil tussen Bolivia en Uruguay die op de vijfde plaats staat.

Bolivia moet nog drie kwalificatieduels aangaan. Om nog kans te maken op deelname aan het WK in Qatar moet het land alle duels winnen. Ze maken dan een kleine kans om de vijfde plaats te behalen. Wel moeten ze zich dan van een betere kant laten zien dan afgelopen weekeinde in de wedstrijd tegen Venezuela. Deze verloor Bolivia met 4-1. Wellicht kan het land wel voordeel halen uit de ijle berglucht van La Paz. Het land is dit gewend en is daardoor een gevreesde tegenstander. Landen als Uruguay en Peru wisten deze WK-kwalificatiereeks niet te winnen in de hoogst gelegen hoofdstad ter wereld.

Chili heeft geen rooskleurig uitzicht

Voor Chili ziet het er niet al te best uit. Het land moet zich wel degelijk zorgen maken, want als ze op dezelfde voet verder gaan zullen ze het WK niet halen. Chili laat alles behalve sterke wedstrijden zien. Ze zijn te vinden op de zevende plaats en daardoor is een deelname aan het WK in Qatar alles behalve zeker. Het uitzicht is dan ook zeker niet rooskleurig voor het land. Om nog kans te maken op deelname van het WK zal Chili alle wedstrijden moeten winnen en hopen dat Uruguay en Colombia onder de druk bezwijken. Uruguay staat op de vijfde plaats en Colombia op plaats zes.

Naar de kwaliteiten gekeken heeft Chili meer te bieden dan Bolivia. Chili wint meestal ook in La Paz, ondanks de ijle berglucht. Wel zal de club het zwaar krijgen vanavond in het spannende duel. Bondscoach Martin Lasarte moet namelijk flink improviseren met zijn spelers. Claudio Bravo is namelijk met een blessure uitgevallen tijdens de wedstrijd tegen Argentinië, die Chili met een 1-2 nederlaag afsloot. Daarnaast is Artur Vidal ook niet van de partij. Sebastian Vegas, Guillermo Maripan en Erick Pulgar zijn geschorst namelijk La Roja en kunnen dus ook niet deelnemen aan de wedstrijd.