Voorbeschouwing Benfica – Ajax

Voorbeschouwing Benfica – Ajax

Vanavond om 21:00 uur spelen Benfica en Ajax tegen elkaar. De club uit Amsterdam is op bezoek in Lissabon. Er wordt gestreden in de knock-outfase van de Champions League en het beloofd een spannend duel te worden. Voorspel bij de bookmakers wat er gaat gebeuren!

Benfica heeft het zwaar

Voor Benfica verloopt het seizoen tot nu toe nog niet heel soepel. Ze hebben een aantal sterke wedstrijden laten zien, maar hier en daar laten ze ook wat punten vallen. Het gaat met ups en downs voor de club van trainer Nelson Verissimo. In de wedstrijd tegen Boavista, die op nummer twaalf staat in de Portugese ranglijst, gaf Benfica een 0-2 voorsprong uit handen. Dit eindigde later in een gelijkspel met 2-2.

Niet alleen de tegenvallende prestaties op het veld zorgen ervoor dat het rondom Benfica onrustig is. De club uit Lissabon wordt namelijk ook geconfronteerd met andere randzaken. Zo viel er onlangs in de media te lezen dat het Openbaar Ministerie van Portugal de club ervan verdenkt oud-scheidsrechter Bruno Paixão te hebben omgekocht. Mocht dat daadwerkelijk het geval zijn, kan dat ervoor zorgen dat Benfica een divisie terug wordt gezet. Dat is niet de enige klap die de club te verwerken heeft, want ook hebben ze aanvoeder Pizzi zien vertrekken naar Istanbul Basaksehir. Pizzi was jarenlang één van de sterspelers van Benfica, maar was dit seizoen nauwelijks aan het spelen.

Ajax bezig aan sterke reeks

De club uit Amsterdam won laatst met 0-1 van Willem II maar moest dit wel bekopen met een geblesseerde Jurriën Timber. De verdediger scoorde in de 81ste minuut tegen Willem II en zorgde voor een eindstand van 0-1, maar raakt hierbij geblesseerd aan zijn kuit. Timber vond zelf dat de schade wel meeviel, maar werd toch naar de kant gehaald. Perr Schuurs viel voor hem in. Het is nog niet duidelijk of Timber vanavond weer op het veld zal staan tegen Benfica.

Door het doelpunt van Timber wist Ajax voor de tiende keer op rij een winstpunt naar binnen te slepen. De laatste keer dat Ajax verslagen werd, was op 12 december vorig jaar. Dit was tegen AZ in de Johan Cruijff Arena, waarvan de wedstrijd eindige in 1-2.