Voorbeschouwing België – Polen

Voorbeschouwing België – Polen

Op 8 juni om 20:45 uur nemen België en Polen het tegen elkaar op. België is nog niet helemaal bekomen van de pijnlijke thuisnederlaag van 1-4 tegen Nederland, maar Polen lijkt wel goed op weg te zijn. Roberto Martinez wil dus niets liever dat zijn ploeg Polen verslaat. Of dit ook gaat gebeuren? Dat kun jij bij de bookmakers voorspellen!

België moet aan de bak

Afgelopen weekend verloor België met 1-4 van Nederland in het eigen Koning Boudewijn Stadion. Deze dramatische wedstrijd zijn de Belgen nog lang niet vergeten. In de wedstrijd leek er van alles mis te gaan. Pas in blessuretijd wist Michy Batshuayi voor het eerste doelpunt te zorgen en dat was ook direct de laatste.

De achterhoede is bij België niet bepaald iets om over naar huis te schrijven. Jan Vertonghen en Toby Alderweireld zijn al aardig op leeftijd en dat is duidelijk te merken. Voorin zal Roberto Martinez ook duidelijk moeten rouleren. Romelu Lukaki raakte geblesseerd aan zijn enkel en moest de ploeg verlaten. De Belgen kennen dus barre tijden en dat is niet direct een fijne voorbereiding voor het WK, waar België nog duidelijk hard voor aan de bak moet gaan.

Polen is goed op weg

Bij Polen gaat ook niet alles van een leien dakje, maar wel is de ploeg van Czeslaw Michniewicz beter op weg dan de Belgen. In het openingsduel in de Nations League speelde Polen tegen Wales en dit eindigde voor de Polen in een overwinning van 2-1. Helemaal vlekkeloos verliep de wedstrijd niet, maar toch wist de ploeg de achterstand recht te trekken via goals van de invallers Jakub Kaminski en Karol Swiderski.

Qua resultaten doet Polen het lang zo slecht nog niet. In de laatste tien interlands hebben de Polen zeven overwinningen gemaakt. Ze hebben zich een week voor kunnen bereiden voor de wedstrijd tegen België. Echt rouleren is dus niet nodig voor de bondscoach.