Voorbeschouwing België – Nederland

Voorbeschouwing België – Nederland

Vanavond 3 juni is het zo ver. België en Nederland nemen het om 20:45 uur tegen elkaar is in het Koning Boudewijn Stadion in Brussel. Voor dit duel lijken de Belgen favoriet te zijn, al lijken zij het wel moeilijk te vinden om zichzelf gemotiveerd te houden. Wie weet kan Nederland hiervan profiteren, want ook zij staan op scherp! Maak jouw voorspellingen bij de bookmakers en wie weet resulteert dit in een mooie winst!

België gaat voor de hoofdprijs

De Belgen hebben zich weten te kwalificeren voor het WK in Qatar aankomende winter en dan moet het echt gebeuren. Wie weet lukt het de Belgen dit keer om een hoofdprijs te pakken. Het elftal van België van dit moment is misschien wel het beste wat ze ooit hebben gevormd. Maar of het ook wat oplevert? Tot op heden nog niet.

Wat België betreft behoort de Nations League niet tot het rijtje hoofdprijzen. Dit zorgt er ook meteen al voor dat de Belgen voor vanavond minder gemotiveerd zijn. Kevin de Bruyne heeft al laten weten weinig trek te hebben in de aankomende interlands. Thibaut Courtois raakte geblesseerd tijdens de Champions League-finale en is dus ook niet van de partij. Roberto Martinez wil toch een sterk elftal samenstellen, want uiteraard wil hij voor eigen publiek laten zien wat ze in huis hebben.

Nederland op scherp gezet

Louis van Gaal zorgt ervoor dat Nederland op scherp gezet wordt en dit ook blijft. De bondscoach is bezig met zijn laatste kunstje en doet dit op zijn eigen karakteristieke wijze. Hij heeft met zijn selectiebeleid ook al voor veel verbaasde blikken weten te zorgen. Volgens Van Gaal levert Gini Wijnaldum te weinig kwaliteiten. Daarom heeft de flamboyante coach ervoor gekozen Wijnaldum niet mee te nemen. Vincent Janssen en Jerdy Schouten zijn wel van de partij.

Door de verrassende keuzes van Van Gaal laat hij zien dat niemand zeker is van zijn plek en elke speler altijd alles moet geven. De keuze om Wijnaldum te passeren is een vergelijking met Wesley Sneijder in de aanloop naar het WK in 2014. In de ogen van Van Gaal was de Nederlandse recordinternational niet fit genoeg. Toch had hij op het WK wel een groot aandeel in de verrassende derde plaats.