Voorbeschouwing België – Egypte

Voorbeschouwing België – Egypte

Vrijdagmiddag 18 november om 16:00 uur zullen België en Egypte tegen elkaar een vriendschappelijke wedstrijd spelen. Voor de Belgen is dit de laatste oefeninterland voor ze aan het WK gaan beginnen. De wedstrijd zal plaatsvinden in het Jaber Al-Ahmed Stadium.

België moet zich bewijzen

Of België dit WK weet te winnen is de grote vraag. Kevin de Buyne is één van de sterkste spelers in het team en misschien wel de beste middenvelder ter wereld, maar er zitten ook wat kwetsbare spelers in het elftal. Zo is de achterhoede van België al op leeftijd en vanwege blessureleed konden Eden Hazard en Romelu Lukaku langere tijd niet spelen. De bookmakers schatten de kansen voor België niet hoog in, ondanks dat ze wel de huidige nummer twee van de FIFA-wereldranglijst zijn.

Egypte niet naar het WK

De Noord-Afrikanen hebben zich niet weten te plaatsen voor het WK. Egypte moest in de play-offs toegeven aan Senegal. Tijdens de Afrika Cup maakte Senegal het ook al zwaar voor Egypte. Voor de Egyptenaren is dit voetbalseizoen dus alles behalve succesvol. Ondanks sterspelers als Mohamed Salah kent het land veel dieptepunten.

Rui Vitoria is de nieuwe bondscoach van het land en wist Egypte met 3-0 overwinningen op Niger en Liberia omhoog te werken. Het zelfvertrouwen onder de Egyptenaren is dus weer wat gestegen, al zullen ze wel een tandje bij moeten zetten voor het duel tegen België.

Wedden op dit duel

Er kan gewed worden op dit duel bij verschillende bookmakers. Op voetbal gokken online is onder andere mogelijk bij Unibet. Voorspel je bij deze bookmaker dat België de wedstrijd wint? Dan ligt de odd op 1.45. Als je voorspelt dat Egypte de wedstrijd wint zal de odd op 7.50 liggen. Bij een voorspelling op gelijkspel biedt Unibet een odd van 4.55.