Voorbeschouwing Beerschot – Sporting Charleroi

`Voorbeschouwing Beerschot – Sporting Charleroi

Voor Beerschot hangt er een degradatie boven het hoofd. Om nog enigszins veilig te zijn in de Jupiler Pro League moeten zij vanavond van Sporting Charleroi winnen. Maar die club zal zich niet zomaar uit laten schakelen, aangezien zij alles geven voor de Play-offs 2. Wat er gaat gebeuren in de wedstrijd van vanavond die om 20:45 uur begint? Voorspel het zelf bij de bookmakers!

Beerschot vecht tegen degradatie

Vorig seizoen was Beerschot één van de sterke teams van de Jupiler Pro League, maar dit keer lijkt de club niet van goede huizen te komen. De wedstrijd tegen Cercle Brugge vorige week verloren ze met 2-0 en dat zorgde voor hun negentiende nederlaag in de competitie. Beerschot staat onderaan de competitie en moet vechten tegen degradatie.

De club doet er alles aan om de kwaliteit op te hogen, maar dit lijkt tot zo ver nog weinig succes te leveren. Ze hebben de twee trainers Peter Maes en Javier Torrente al weggestuurd en nu is het aan Greg Vanderidt om de club hogerop te krijgen in de competitie. Voor de club valt het zeker niet mee en tot overmaat van ramp mag Marius Noubissi het veld niet op. Hij is door zijn rode kaart van vorige week geschorst voor vanavond.

Sporting Charleroi op plaats zeven

Het lijkt Sporting Charleroi allemaal iets makkelijker af te gaan dan Beerschot. De club is te vinden op een zevende plaats in de competitie en geeft nu alles voor een deelname aan de Play-offs 2. Echter loopt niet alles van een leiendakje bij Sporting Charleroi, want de club heeft nu al twee keer op rij een verlies gemaakt. Vorige week verloren ze in de thuiswedstrijd met 0-3 van Union Saint-Gilloise.

Sporting Charleroi zal vanavond van Beerschot moeten winnen en daarmee minimaal 3 winstpunten pakken. De club zal het waarschijnlijk vanavond weer kunnen doen met verdediger Valentine Ozornwafor. Hij werd vorige week door Dante Vanzeir, aanvaller bij Union Saint-Gilloise, met een vuistslag naar de grond gewerkt.