Voorbeschouwing Beerschot – Club Brugge

Voorbeschouwing Beerschot – Club Brugge

Beerschot ligt uit de Jupiler Pro League, maar Club Brugge heeft wel nog reden om te vechten. De club uit Brugge staat op de twee plaats in de Jupiler Pro League en wil graag de landstitel pakken. Morgenavond nemen de clubs het tegen elkaar op. Om 20:45 uur gaat de wedstrijd van start. Ga jij voorafgaand aan de wedstrijd of live een weddenschap plaatsen?

Beerschot ligt uit de Jupiler Pro League

Dit seizoen speelde Beerschot zwaar onder de maat. Dat is nu ook terug te zien aan het feit dat de club gedegradeerd is uit de Jupiler Pro League. Het doelsaldo van de club was niet heel verschillend in vergelijking met concurrenten als Seraing, Zulte Waregem en KAS Eupen. Wel wat het puntenverschil enorm. In 32 wedstrijden wist Beerschot slechts 8 keer te winnen. Daarmee behaalde de club een totaal van 16 punten. Ondanks dat Beerschot met spelers als Raphael Holzhauser en Marius Noubissi genoeg kansen konden creëren, werden deze vaak niet afgemaakt.

Er moeten nog twee wedstrijden gespeeld worden, maar voor Beerschot maakt het niet meer uit. Ze moeten het morgenavond opnemen tegen Club Brugge en ook staat er nog een wedstrijd tegen Union Saint-Gilloise op het programma. Wil de club volgend seizoen wel voor de titel gaan moet er flink gepuzzeld worden. Er gaan veel spelers vertrekken bij Beerschot en de club zal flink moeten verjongen.

Club Brugge bezig aan sterke reeks

Na 32 wedstrijden gespeeld te hebben staat Club Brugge op de tweede plaats in de Jupiler Pro League. De ploeg van Nederlandse trainer Alfred Schreuder is goed in vorm en jaagt nu op de nummer één Union Saint-Gilloise. In de kampioensronde die eraan zit te komen worden de punten gehalveerd en zullen de clubs uit de top vier elkaar nog een keer treffen op het veld. Club Brugge is 5 punten verwijderd van Union Saint-Gilloise, maar er valt nog genoeg te winnen voor de huidige kampioen van België.

De laatste zes wedstrijden van de competitie werden door Club Brugge allemaal gewonnen met een marge van twee of meer. Toch ging het in de halve finale van de Belgische competitie niet zoals verwacht. Club Brugge verloor van KAA Gent met 3-0. In de laatste vijftien wedstrijden heeft Club Brugge er twee verloren en dit was beide keren van KAA Gent. Toch kan Club Brugge goed omgaan met moeilijke duels. Vorige speelronde moesten ze het opnemen tegen KRC Genk en deze wedstrijd werd door Club Brugge met 3-1 gewonnen.