Voorbeschouwing Barcelona – Celta Vigo

Voorbeschouwing Barcelona – Celta Vigo

Vanavond op 10 mei om 21:30 uur zal de wedstrijd tussen Barcelona en Celta Vigo van start gaan. Je zal nu alvast je voorspellingen kunnen maken bij de bookmakers, maar dit kan ook live tijdens de wedstrijd. Barcelona is uit op een revanche in de La Liga, terwijl Celta Vigo ver uitgevoetbald lijkt. Wat er gaat gebeuren vanavond? Dat kun jij voorspellen!

Barcelona gaat voor revanche

FC Barcelona heeft zich vorig weekend kunnen verzekeren van een plaatje in de Champions League. De club heeft een plekje in de top vier bemachtigd en zal daarom de competitie mogen spelen. Dat is een zeer knappe prestatie, want met een bezoek aan Real Betis stond er voor Barcelona een zware kluif op het programma. In de 76e minuut kwam Barcelona op voorsprong via Ansu Fati. De slechts 18-jarige speler stond nog maar één minuut in het veld toen het al wist te scoren. Enkele minuten later stond het weer gelijk, maar uiteindelijk werd in de 94e minuut een eindstand van 1-2 bereikt. De wedstrijd eindigde dan ook met deze punten.

Vanavond zal Barcelona het op moeten nemen tegen Celta Vigo. Barcelona hoopt op een revanche, aangezien het de vorige keer niet heel vlekkeloos verliep. Recent speelde de clubs ook al tegen elkaar, waarbij Sergi Barjuan in de openingsfase een 0-3 voorsprong weggaf tot 3-3.

Celta Vigo is uitgespeeld

Vorig seizoen was Celta Vigo ijzersterk, maar dit keer gaat het de club iets minder goed af. Waar het in het vorige seizoen de achtste plaats behaalde en de kloof naar Europees voetbal slechts 5 punten was, is het dit seizoen niet heel denderend. Er moeten nog drie wedstrijden gespeeld worden en de marge bedraagt nog tien punten. Europees voetbal zit er dit keer niet in voor Celta Vigo. De club lijkt daarmee al uitgevoetbald te zijn. Toch geeft de club niet zomaar alles uit handen. In de afgelopen wedstrijd tegen Alaves won Celta Vigo met 4-0 van de hekkensluiter.