Voorbeschouwing AZ – Excelsior

Voorbeschouwing AZ – Excelsior

Vrijdagavond 10 februari om 20:00 uur spelen AZ en Excelsior tegen elkaar in de Eredivisie. Als AZ deze wedstrijd wint kan het voor nu de koppositie overnemen. Dan moet er wel hard gewerkt worden, want Excelsior heeft eerder dit seizoen de club uit Alkmaar al eens verslagen.

AZ uitgeschakeld in KNVB Beker

In de Eredivisie doet AZ nog volle bak mee, maar in de KNVB Beker zijn ze uitgeschakeld. De club heeft drie duels op rij verloren van FC Utrecht, Volendam en FC Utrecht. Die laatste zorgde voor de uitschakeling en dat was een flinke domper voor de club uit Alkmaar. Aanvoerder Jordy Clasie zei het volgende: ‘’We doen onszelf tekort en dat is doodzonde.’’

AZ doet wel nog mee voor de landstitel en dat is dan ook waar nu de volledige focus op gelegd zal worden. Wel moet de club vrijdagavond van Excelsior winnen als ze in de race willen blijven. Dat is zeker niet onmogelijk, want de club heeft op dit moment slechts twee punten achterstand. Wil jij wedden op voetbalduels en denk je dat AZ de wedstrijd wint? Dan biedt Unibet je een odd van 1.32 als je dit voorspelt.

Excelsior mist belangrijke spelers

Voor Excelsior zal het duel tegen AZ geen gemakkelijke worden. sowieso worden de kansen voor de club niet erg hoog ingeschat bij de bookmakers. Bij Unibet ligt de odd op 10.50 als je voorspelt dat deze club het duel gaat winnen. Niet zo gek ook, want een gebrek aan scorend vermogen is bij Excelsior regelmatig een terugkerend probleem. Ondanks dat heeft de club zich wel al naar een veertiende plaats weten te werken in de Eredivisie.

Echter zal het voor vrijdagavond tegen AZ weer een lastig duel gaan worden, want er worden belangrijke spelers gemist. Excelsior zal het moeten doen zonder Jacky Donkor, Kik Pierie en Yassin Ayoub. Trainer Marinus Dijkhuizen is zich er maar al te goed van bewust dat AZ thuis heel sterk is en Excelsior uit juist wat minder. Naar eigen zeggen moeten ze het daarom verdedigend goed op orde hebben om zo kans te maken op een goed resultaat.