Voorbeschouwing Athletic Bilbao – Osasuna

Voorbeschouwing Athletic Bilbao – Osasuna

Op maandag 9 januari om 21:00 uur staat het duel tussen Athletic Bilbao en Osasuna op het programma. De twee clubs strijden tegen elkaar in de La Liga van Spanje. Athletic Bilbao is in topvorm, terwijl de bezoekers het lastiger lijken te hebben. Wat dit duel op gaat leveren kun jij voorspellen bij een bookmaker naar keuze.

Athletic Bilbao droomt van Champions League

Onder leiding van Ernesto Valverde doet Athletic Bilbao het bijzonder goed. De club wordt in de La Liga weer gezien en heeft zelfs een vijfde plaats, waardoor het stiekem al mag dromen van de Champions League kwalificatie. Wel moeten ze dan blijven scoren, want vorige week tegen Real Betis kwam de club niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. In de thuisduels zijn Athletic Bilbao echter erg sterk. Uit 8 duels wisten ze 16 punten te halen.

Athletic Bilbao is dus goed op weg. Afgelopen donderdag wist de club nog met 1-6 te winnen van Eldense in de Copa del Rey. Van de laatste 9 wedstrijden heeft de club er daarmee 8 gewonnen. Vooral de broers Inaki en Nico Williams doen het goed op het veld en ook Gorka Guruzeta weet dit seizoen goed de aandacht te trekken. Unibet biedt een odd van 1.67 als je met voetbal wedden voorspelt dat Athletic Bilbao wint.

Osasuna heeft een dip

Voor Osasuna verloopt dit seizoen helemaal niet zo vlekkeloos. De club staat in de Spaanse middenmoot en kwakkelt wat met haar vorm. Op oudjaarsavond verloor de club met 2-0 van Real Sociedad en daarmee zakte het direct twee plekken op de ranglijst. In de La Liga zijn de onderlinge verschillen echter klein. Als Osasuna weet te winnen van Athletic Bilbao kan het zelfs weer in de Spaanse subtop komen te staan.

Dit lijkt echter geen makkelijke taak te zijn, omdat Osasuna het op dit moment zwaar heeft als het gaat om uitwedstrijden. Ze komen laat op gang in de wedstrijden en daardoor zit de club niet in de beste fase van het seizoen. In de wedstrijd tegen Athletic Bilbao zal het ook niet eenvoudig worden, aangezien verdediger Unai Garcia afwezig is. Voorspel je bij Toto dat Osasuna wint? Dan levert dit een odd van 5.75 op.