Voorbeschouwing Aston Villa – Chelsea (Premier League)

Voorbeschouwing Aston Villa – Chelsea (Premier League)

Zondagavond op Tweede Kerstdag speelt Aston Villa tegen Chelsea. De wedstrijd begint om 18:30 uur. In Engeland is Tweede Kerstdag ‘Boxing Day’ en daardoor wordt er traditioneel gevoetbald. Is het Aston Villa die de winst pakt of weet Chelsea een sterke wedstrijd neer te zetten? Laat jouw voorspellingen achter bij de bookmaker!

Aston Villa boekt succes met nieuwe coach

De club Aston Villa boekt dit seizoen veel succes met hun nieuwe coach Steven Gerrard. De ploeg uit Birmingham heeft vier van de zes competitieduels gewonnen. Wel maakte ze een verlies met 1-2 tegen Manchester City. Ze wisten ook niet te winnen van Liverpool en verloren met 1-0. In de Premier League staat Aston Villa op de tiende plaats.

Op Boxing Day heeft Aston Villa zich goed voor weten te bereiden. Het duel tegen Burnley is afgelopen weekend afgelast. De coach zal hier vast niet al te blij mee zijn geweest, aangezien de club in top vorm is en dit graag zo wil houden.

Chelsea bouwt puntenachterstand verder op

Het ziet er voorlopig nog niet rooskleurig uit voor club Chelsea. Deze club uit Londen heeft tegen Everton gelijk gespeeld met 1-1 en eindige de wedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers met 0-0. Inmiddels staan ze met zes en drie punten achter op de clubs Manchester City en Liverpool. Veel meer puntverlies zou zomaar het eind van de titelaspiraties van The Blues kunnen betekenen.

Het zal een spannende wedstrijd worden op zondagavond. Aston Villa zal het voor Chelsea kunnen maken of breken. Chelsea moet ook nog eens improviseren, want meerdere spelers zullen niet mee kunnen doen aan dit belangrijke duel. Zo zitten onder meer Ben Chilwell, Andreas Christensen, Romelu Lukaku en Kai Havertz in de lappenmand.