Voorbeschouwing Argentinië – Kroatië

Voorbeschouwing Argentinië – Kroatië

Argentinië wist Nederland uit te schakelen in de kwartfinale van het WK en mag daarom nu de halve finale spelen tegen Kroatië, die van Brazilië wist te winnen. Het duel zal plaatsvinden op dinsdagavond 13 december om 20:00 uur. De Argentijnen maken volgens de bookmakers de meeste kans op een plek in de finale, maar dit WK gebeuren er steeds vaker verrassende dingen. Wie een finaleplek bemachtigd is dus de grote vraag, want alles is mogelijk. Laat jouw voorspelling achter door te gokken op voetbal!

Argentinië versloeg Nederland

In de wedstrijd tussen Nederland en Argentinië regende het gele kaarten. Met een 0-2 voorsprong voor Argentinië werd het uiteindelijk nog 2-2 en kwam er een verlenging, met uiteindelijk penalty’s. Uiteindelijk was het Argentinië die met één punt meer de wedstrijd won.

Messi werd door de Nederlandse fans niet met open armen ontvangen en dat kwam voornamelijk door zijn gedrag voor en na de wedstrijd. De Argentijnen vinden het gedrag van hun sterspeler echter geweldig. Een journalist liet zelfs weten dat hij dicht in de buurt komt van Maradona. Wel kreeg Messi tijdens deze wedstrijd een gele kaart, net als vele andere spelers. Dit zorgde voor een hoop kritiek van Messi op scheidsrechter Mateu Lahoz. De FIFA overweegt zelfs om Messi te schorsen voor de halve finale die gespeeld moet worden.

Kroatië stuurde Brazilië naar huis

Kroatië heeft voor een bijzondere stunt gezorgd tijdens de kwartfinale tegen Brazilië. In de laatste minuten van de verlenging wist Kroatië te scoren en hierdoor ging de wedstrijd over in strafschoppen. Hiermee wist Kroatië te winnen en daardoor moest Brazilië naar huis. Dominik Livakovic is één van de beste keepers van dit WK en wist dan ook bijna alle Braziliaanse doelpogingen tegen te houden. Lukt het Kroatië om dinsdagavond van Argentinië te winnen? Dan staan ze voor de tweede keer op rij in de finale van het WK.

Er is veel zelfvertrouwen te vinden in het team van de Kroaten. Het is niet de eerste keer dat ze moeten spelen tegen Argentinië. Op het vorige WK wisten ze zelfs met 3-0 te winnen van de voormalig wereldkampioen. Of het deze wedstrijd ook voor een stunt weet te zorgen gaan we dinsdagavond meemaken.