Voorbeschouwing Ajax – Union Berlin

Voorbeschouwing Ajax – Union Berlin

Donderdagavond 16 februari om 18:45 uur zal Ajax bezoek krijgen van Union Berlin. De clubs spelen in de Europa League tegen elkaar en hopen beide op een plek in de achtste finales. Ajax komt weer steeds beter in vorm nu Heitinga aan de leiding staat, maar Union Berlin mag ook zeker niet onderschat worden. Wat dit duel op gaat leveren kun jij voorspellen bij de bookmakers. Kies een bookmaker uit via onze homepagina en plaats een weddenschap naar keuze!

Ajax doet het steeds beter

De club uit Amsterdam komt weer steeds beter terug in vorm. Alfred Schreuder kon zijn koffers pakken en Johnny Heitinga heeft zijn plaats (tijdelijk) overgenomen. In de Champions League is Ajax al uitgeschakeld, maar in de Europa League kunnen er nog genoeg kansen benut worden. De Amsterdammers gaan met volle moed het toernooi tegemoet, want in 2019 wisten ze het zelfs tot de finale te schoppen. Of het dit seizoen weer zo succesvol gaat worden is nog maar de grote vraag. In ieder geval doet de club het steeds beter en werpt het werk van Heitinga nu zijn vruchten af.

Heitinga weet precies waar er gesleuteld moet worden en grijpt tijdens de wedstrijd ook zonder pardon in als dit nodig is. Afgelopen weekend won Ajax met 3-1 van RKC in eigen huis, maar dit had zomaar anders kunnen lopen. De eerste helft stonden ze 0-1 achter, waarna Heitinga besloot om Brian Bobbey in te brengen. In de tweede helft wist Brobbey te scoren en uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 3-1 overwinning.

Union Berlin gaat als een speer

In de Bundesliga doet Union Berlin het uitstekend. Met slechts een punt achterstand op de koploper staat de club op de tweede plaats. De kans dat Union Berlin de landstitel gaat winnen is dus zeker aanwezig. In de Europa League doet de club het ook zeker niet slecht. De eerste twee groepsduels tegen Union Saint-Gilloise en Braga werden weliswaar verloren, maar door de vier overwinningen die volgden wisten ze toch te overwinteren in de Europa League.

De laatste vijf competitieduels werden door Union Berlin gewonnen en dat is een behoorlijke prestatie. Afgelopen weekend stonden ze met 0-1 achter tegen RB Leipzig, maar dit eindigde uiteindelijk in een 1-2 overwinning. Union Berlin wil dan ook zeker elke mogelijke kans benutten in het duel tegen Ajax.