Voorbeschouwing Ajax – SC Heerenveen

Voorbeschouwing Ajax – SC Heerenveen

Vanavond op 11 mei om 20:00 uur vind het duel tussen Ajax en SC Heerenveen plaats. Het kan Ajax lukken om de 36ste landstitel uit de historie van de club naar binnen te slepen, maar dan moet het wel winnen van SC Heerenveen. Voor Ajax zou dit natuurlijk de ultieme droom zijn nu het mag spelen in de eigen Johan Cruijff Arena. Zal er vanavond een groot feest plaatsvinden? Laat jouw voorspellingen achter bij de bookmakers in Nederland!

Ajax gaat voor kampioenstitel

Afgelopen weekend speelde Ajax tegen AZ en het leek er even op dat de Amsterdammers het niet gingen winnen. De Amsterdammers bleven steken op een 2-2 gelijkspel, maar de voorsprong in punten in de Eredivisie bleef ongewijzigd. PSV en Feyenoord speelde namelijk ook met 2-2 gelijk, waardoor het verschil tussen beide clubs niet vergroot of verkleind kon worden. Als Ajax vanavond in eigen stadion wint van SC Heerenveen is het definitief zeker van de landstitel.

Als Ajax dit weet te behalen kan Erik ten Hag met een mooi afscheidscadeau de club verlaten. Dit zou voor de Amsterdammers ook een geweldige prestatie zijn, aangezien ze het nu zwaarder lijken te hebben dan in de eerste seizoenshelft. In de tweede seizoenshelft heeft Ajax het zelfs zwaar tegen kleine clubs als Cambuur en RKC. Of het vanavond Ajax gaat lukken om de landstitel te behalen kan dus niet met zekerheid gezegd worden.

SC Heerenveen is uit op een stunt

Het wordt vanavond ook een belangrijk duel voor SC Heerenveen. Op dit moment is de club te vinden op de achtste positie in de Erevisie en dat is voldoende om aan de play-offs van het Europees voetbal mee te mogen doen. Voor SC Heerenveen zal het spannend worden, want als zij vanavond van Ajax verliezen kunnen ze op de ranglijst gepasseerd worden door concurrenten als NEC, FC Groningen en Go Ahead Eagles.

Voor Ajax is er maar één doel voor ogen en dat is het behalen van de kampioensschaal voor eigen publiek. Toch hoopt SC Heerenveen op en stunt. ‘We zitten in een geweldige flow’, liet Amin Sarr weten. De Zweedse speler heeft in zijn laatste zes duels vijf keer weten te scoren en is in topvorm.