Voorbeschouwing Ajax – Rangers

Voorbeschouwing Ajax – Rangers

Woensdagavond 7 september om 18:45 zullen Ajax en Rangers het tegen elkaar opnemen. De Amsterdammers willen laten zien wat ze in huis hebben, maar ook Schotland wil zich van zijn beste kant laten zien. Hoe het duel gaat verlopen in de Johan Cruijff Arena? Voorspel het zelf bij de bookmakers in Nederland!

Ajax lijkt onverslaanbaar

De Amsterdammers wisten vorig seizoen zes duels in de groepsfase van de Champions League te winnen. Dit seizoen wil Ajax weer een topprestatie neerzetten. Ze zijn al goed op weg, want al vijf duels oprij is Ajax onverslaanbaar. Wel kunnen ze aan Rangers een pittige tegenstander hebben, aangezien zij PSV flink verslagen hebben. Nu is het aan Ajax om te laten zien hoe je Rangers met een nederlaag naar huis stuurt. Maar dan moeten ze die klus wel klaren.

In ieder geval zal het aan de topconditie van Ajax niet liggen. De club is in topvorm en won afgelopen weekend nog met 4-0 van Cambuur. Alfred Schreuder is dan ook zeker trots op zijn ploeg. Steven Bergwijn is deze zomer aangekocht en dat blijkt een zeer goede keuze te zijn geweest. Bergwijn wist twee keer te scoren bij Cambuur en heeft al zes doelpunten op zijn naam staan in zijn eerste vijf competitieduels bij Ajax. Calvin Bassey zal een bijzondere avond beleven, want hij speelde tot voor kort nog bij Rangers.

Rangers voor het eerst in 12 jaar in Champions League

Het heeft even geduurd, 12 jaar om precies te zijn, maar Rangers is weer terug in de Champions League. In de play-offs wist Rangers zich voor het hoofdtoernooi van de Champions League te plaatsen. Wel moest er eerst een zenuwslopend tweeluik gespeeld worden tegen PSV. Nu moet Rangers nog bewijzen dat ze ook van Ajax kunnen winnen. Maar of dat gaat lukken is nog maar de vraag, want Ajax is in topvorm.

Helemaal vlekkeloos verloopt het nog niet bij Rangers. Daar waar Ajax al vijf competitieduels op rij onverslaanbaar is, heeft Rangers afgelopen weekend nog een 4-0 nederlaag voor de kiezen gekregen van Celtic. ‘Dit komt hard aan,’ liet Giovanni van Brockhorst weten. ‘Iedereen moet maar eens goed in de spiegel kijken.’ Volgens de trainer is er dus veel werk aan de winkel, maar oud-speler Kenny Miller lijkt wel optimistisch te zijn voor het duel tegen Ajax. ‘Rangers doet het meestal goed in Europa en haalde vorig seizoen nog de finale van de Europa League,’ liet hij weten. ‘Met name Alfredo Morelos en Ryan Kent zullen zich willen laten gelden.’