Voorbeschouwing Ajax – PSV

Voorbeschouwing Ajax – PSV

Zaterdagavond is het zo ver! Op 30 juli 2022 om 20:00 uur zullen Ajax en PSV Eindhoven het tegen elkaar opnemen en strijden om de Johan Cruijff Schaal, de officiële start en eerste hoofdprijs van het seizoen. Er staat dus een spannend duel op de planning en jij kunt alvast de voorspellingen maken! Dit doe je uiteraard bij jouw favoriete bookmaker in Nederland!

Ajax breekt alle transferrecords

Nog meer dan een maand is de transfermarkt geopend, maar het is nu al duidelijk dat Ajax alle transferrecords gebroken heeft. De Amsterdamse club heeft met ruim 85 miljoen euro nieuwe aankopen gedaan en nog nooit eerder gaf een club in Nederland zoveel geld uit in één transferperiode. Daarnaast heeft de club ruim 112 miljoen euro ontvangen met de verkoop van spelers. Het is voor het eerst dat een Nederlandse club zoveel geld in één transferperiode ontving. Steven Bergwijn werd voor 31 miljoen euro binnengehaald en Lisandro Martinez werd voor 57 miljoen euro verkocht.

Alfred Schreuder staat nu als nieuwe coach aan de leiding bij Ajax. De Amsterdammers lijken wel al een goede voorbereiding gemaakt te hebben met een 2-3 zege op Red Bull Salzburg. Wel werd de oefenwedstrijd tegen Eintracht Frankfurt afgelast wegens drie coronabesmettingen binnen Ajax. Daardoor hebben de nieuwe aankopen Brian Brobbey en Calvin Bassey nog geen oefenwedstrijd gespeeld. Jurriën Timber is ook nog maar net weer de oude en heeft ook nog geen minuten op het veld doorgebracht.

PSV mogelijk zonder Sangaré en Gakpo

Voor PSV lijkt het elftal sterk en vertrouwd te zijn. Luuk de Jong keerde terug en de nieuwe spelers Ki-Jana Hoever, Xavi Simons, Walter Benitez en Guus Til lijken een goede aankoop te zijn geweest. Ibrahima Sangaré en Cody Gakpo zijn ook nog in het tenue van PSV te vinden, al is het nog maar de vraag voor hoelang dit zal blijven. Er hebben namelijk diverse Europese clubs interesse in Sangaré en Gakpo. Het zou dus goed kunnen dat de twee eerdaags alsnog de rood-witten verlaten.

De club uit Eindhoven heeft voor nu belangrijke duels op het programma staan. Zaterdagavond vindt de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax plaats en krap drie dagen later moet de club strijden in de derde voorrondes van de Champions League. De heenwedstrijd moet gespeeld worden tegen AS Monaco en dat kan zomaar een zwaar duel opleveren. PSV moet proberen om het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken, maar of dit gaat lukken is nog de vraag. De nieuwe coach Ruud van Nistelrooij heeft al laten weten dat hij de Nederlandse Supercup als een echte prijs beschouwd. Toch moet er ook gedacht worden aan de kwalificatie voor de Champions League, wat veel belangrijker is.