Voorbeschouwing Ajax – Go Ahead Eagles

Voorbeschouwing Ajax – Go Ahead Eagles

Dit weekend staat het duel Ajax – Go Ahead Eagles op het programma. De clubs ontmoeten elkaar op 1 oktober om 20:00 uur in de Johan Cruijff Arena. Bij de bookmakers zijn de Amsterdammers overduidelijk favoriet. Maar vorig seizoen wist Go Ahead Eagles twee keer de regerend landskampioen te dwarsbomen. Dit duel zou dus zomaar een verrassende wending kunnen krijgen. Welke weddenschap ga jij plaatsen met online voetbal gokken?

Ajax heeft genoeg kwaliteiten

De Eredivisie verloopt voor Ajax niet heel slecht, want ze staan aan kop. Wel moeten de Amsterdammers de koppositie delen met PSV. Twee weken geleden verloor Ajax met 2-1 van AZ. Na afloop was Alfred Schreuder niet blij: ‘We maakten dezelfde fouten als tegen Liverpool. We stonden niet goed en lieten ons aftroeven op agressiviteit.’ Volgens Huub Stevens heeft de recordkampioen ondanks dat niets te wanhopen. ‘Ik denk aan een top 1 met Ajax en daarachter vier clubs die op hun kansen loeren.’

Het is aan Ajax om zaterdagavond te laten zien dat ze veel kwaliteiten in huis hebben en wel degelijk de winst kunnen behouden. Schreuder zou mogelijk wat kunnen rouleren. In ieder geval heeft hij genoeg keuze in spelers. Ajax heeft namelijk zeer luxe reserves als Davy Klaassen, Lucas Ocampos, Florian Frillitsch en Bryan Brobbey.

Go Ahead Eagles wil stijgende lijn vasthouden

De club uit Deventer kende geen goede start van het nieuwe seizoen. Uit de eerste vijf speelrondes werden 0 punten gehaald. Maar uiteindelijk wist Go Ahead Eagles wel een 2-3 overwinning tegen Volendam neer te zetten en met 2-0 te winnen van Emmen. Tijdens de interlandperiode wist Go Ahead Eagles zelfs met 2-4 te winnen van het tweede elftal van Borussia Dortmund. De ploeg van René Hake heeft daarmee weer wat meer zelfvertrouwen opgebouwd.

De stijgende lijn van afgelopen weken wil Go Ahead Eagles natuurlijk vast zien te houden. Maar dan moeten ze wel hard aan de bak tegen Ajax. Geheel onmogelijk is een overwinning op Ajax niet. Go Ahead Eagles wist vorig jaar 0-0 gelijk te spelen in de Arena en een 2-1 zege neer te zetten tegen de Amsterdammers tijdens het thuisduel. Dit was wel in de tijd van coach Kees van Wonderen. Van Wonderen is tegenwoordig coach van SC Heerenveen.