Voorbeschouwing Ajax – Fortuna Sittard (Eredivisie)

Voorbeschouwing Ajax Fortuna Sittard

Ajax heeft De Klassieker tegen Feyenoord gewonnen, maar moet nu weer laten zien waar ze goed in zijn. De club moet het vanavond op gaan nemen tegen Fortuna Sittard. Het duel vind vanavond om 21:00 uur plaats in de Johan Cruijff Arena, maar helaas zonder publiek door de geldende coronamaatregelen. Denk jij al te weten welk team er gaat winnen? Laat dan hier je voorspelling achter tegen hoge quoteringen!

Ajax blijft kort op koploper PSV

PSV is de koploper in de Eredivisie, maar wel met maar slechts één punt meer. Ajax blijft als regerend landskampioen daarmee kort op de club zitten. De club wist De Klassieker te winnen van Feyenoord, na een doelpunt van Dusan Tadic na een strafschop en een eigen goal van Marcos Senesi.

In de Champions League leek Ajax een zeer sterke speler te zijn, maar in eigen land laten ze hier en daar wat steken vallen. Dit is voor de club een flinke tegenvallen, want ze moeten zich van hun sterkste kant laten zien in de Johan Cruijff Arena. Wat Ten Hag nu uit de kast gaat halen om een Champions League-voorbereiding na te bootsen moeten we nog afwachten.

Fortuna Sittard beleefd zwaar seizoen

Voor de club Fortuna Sittard verloopt het seizoen niet bepaald makkelijk. Ze staan momenteel op een zestiende plaats en hebben daardoor degradatiezorgen. De coach van de club heeft de laatste wedstrijd tegen PEC Zwolle met 0-1 gewonnen en ze speelde met 2-2 gelijk tegen FC Utrecht. In totaal heeft de club 41 tegengoals gehad in zeventien speelrondes. Dat is zeker niet iets om trots op te zijn. Yanick van Osch moet goed zien te keepen tijdens de wedstrijd tegen Ajax in Amsterdam.